Fransa Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Fransa'nın Kudüs Başkonsolosluğu Doğu Kudüs'te işgal altında olan Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskını kınadı.

Fransa Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa'nın Kudüs Başkonsolosluğu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, gece Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif'in bünyesinde İsrail güvenlik güçlerinin cemaate yönelik şiddetinin görüntülerinin "şok edici" olduğunu vurguladı.

Kudüs'te bulunan kutsal mekanlardaki tarihi statükoya saygı gösterilmesi ve özellikle ramazan ayında şiddeti körükleyebilecek her türlü provokasyondan kaçınılması gerektiği belirtilen açıklamada, bu ayda aynı zamanda Pesah ve Paskalya bayramlarının da kutlandığı anımsatıldı.

- İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'daki cemaate düzenlediği baskın

İsrail güçlerinin, gece Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere karşı şiddet kullanarak müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs ve bölgede tansiyonu yükseltmişti.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal "Pesah Bayramı" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli, Aksa'daki Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ndeki Filistinlilere şiddet kullanarak müdahale ettiği ve buradakileri darbettiği görüntüler, tepkiye yol açmıştı.

Bakmadan Geçme