• Haberler
  • Konya
  • Fransız bisikletçi, dünya turunda Konya'ya ulaştı

Fransız bisikletçi, dünya turunda Konya'ya ulaştı

Fransa'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan Jocelyn Dautel, yolculuğunun önemli bir noktasına, Konya'nın Karapınar ilçesine ulaştı. 9 Mayıs'ta başladığı yolculuğunda 3.500 kilometreyi geride bırakan Dautel, Türkiye'deki ilk durağının Konya olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Fransız bisikletçi, dünya turunda Konya'ya ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa’dan bisikletiyle dünya turuna çıkan Jocelyn Dautel, Konya’nın Karapınar ilçesine ulaştı. 9 Mayıs’ta yola çıkan Dautel, şimdiye kadar yaklaşık 3 bin 500 kilometre pedal çevirdiğini belirtti.
 

GÜNDE ORTALAMA 80 KİLOMETRE

Fransa’da muhasebecilik yapan Dautel, günde ortalama 80 kilometre yol kat ettiğini dile getirdi. Yolculuğu boyunca İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkeleri gezdiğini belirten bisiklet tutkunu, ilk defa geldiği Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. 
Fransız bisikletçi, dünya turunda Konya'ya ulaştı

“TÜRK İNSANININ MİSAFİRPERVERLİĞİNDEN ETKİLENDİM”

Fransız sporsever Dautel 2023’te de küçük bir tur yaptığını kaydederek, "Coğrafi yapıları farklı ve yüksek rakımlı ülkeleri geziyorum. Türkiye’de şimdiye kadar İstanbul, Antalya, Bursa ve Konya gibi şehirleri gezdim. Türk insanının misafirperverliği ve yardımseverliğinden çok etkilendim" şeklinde konuştu.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!