Fransız gezginin Konya'daki talihsizliği gülümseten görüntülere dönüştü
Türkiye'yi bisikletiyle keşfetmek için yola çıkan Fransız gezgin Thomas'ın yolu, Konya'nın Bozkır ilçesinde kesildi. Bisikletinin lastiği patlayan Thomas'ın yardımına koşan mahalle sakinlerinin tamir telaşı ve gezginle iletişim çabası renkli görüntüler oluşturdu.
Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesinden geçen Fransız gezgin Thomas'ın bisikletinin lastiği patladı. Yardım istemek için mahalle meydanına gelen Thomas'ın yardımına mahalle sakinleri yetişti. Lastiğin tamiri için seferber olan mahalle sakinleri, bir yandan tamiratla uğraşırken diğer yandan yabancı misafirleriyle sohbet etmeye çalıştı. Mahalle sakinlerinden bir dönem Almanya'da kaldığı öğrenilen Musa Elibol'un Thomas'ı Alman zannederek Almanca konuşmaya çalışması ise renkli görüntüler ortaya çıkardı. Ortaya samimi ve tebessüm ettiren anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Bisikletin tamiri tamamlanırken, mahalle sakinleri yorulan gezgine tost ve çay ikram etti.
Gürcistan istikametine doğru pedal çevirdiği öğrenilen Thomas'ın geceyi de yörede geçirmek istemesi üzerine yaban domuzu ve ayı gibi yabani hayvanlara karşı tedbir alan mahalle sakinleri, Fransız gezginin güvenli bir yerde konaklamasını sağladı. Fransız gezgin, mahalledeki çocuk parkının bulunduğu alana çadırını kurarak geceyi burada geçirdi.