• Haberler
  • Güncel
  • Galatasaray kafilesini ülkeye almayan Yunanistan'a Dışişleri'nden tepki

Galatasaray kafilesini ülkeye almayan Yunanistan'a Dışişleri'nden tepki

Dışişleri Bakanlığı, Galatasaray'a yapılan muamele ile ilgili, 'Kafilemizin sonuçları negatif olan PCR testlerinin geçerli sayılmaması ve tüm takımın yeniden test yaptırmasının istenmesi centilmenlik ve iyi niyetten uzaktır' açıklamasını yaptı.

Galatasaray kafilesini ülkeye almayan Yunanistan'a Dışişleri'nden tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galatasaray Futbol Takımı, Olympiacos ile oynanacak özel maç için gittiği Yunanistan'da PCR testlerinin kabul edilmemesi nedeniyle geri dönme kararı aldı. Yunanistan'ın skandal hareketine tepki gecikmedi. 

"Centilmenlik ve iyi niyetten uzaktır"

Dışileri Bakanlığı da Galatasaray'a yapılan muamele hakkında yazılı açıklama yaptı. Yunanistan'ın uygulamasının centilmenlik ve iyi niyetten uzak olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

"Kafilemizin yaptırdığı ve sonuçları negatif olan PCR testlerinin geçerli sayılmaması ve tüm takımın yeniden test yaptırmasının istenmesi centilmenlik ve iyi niyetten uzaktır. Bu keyfi yaklaşım ve kötü muamele üzerine takımımız, haklı olarak Yunanistan’a giriş yapmadan ülkemize geri dönmüştür.

Yunanistan’ın ülkemizin önde gelen takımlarından birini bu tür bir tavırla karşılaması, spor alanında dahi ülkemize yönelik tahammülsüzlüğünü göstermektedir."

Bakmadan Geçme