Galericilerden, seçim sonrası için umutlu bekleyiş

Araba piyasasında durgunluk yaşanmaya devam ediyor. Seçimlerden sonra piyasanın düzeleceğini söyleyen CNC Otomotiv sahibi Fatih Mehmet Zorlu, otomotiv sektörü ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Galericilerden, seçim sonrası için umutlu bekleyiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: İlk olarak sıfır araçlardaki tedarik sorununa değinen ve yüzde 80 çözümünün ise seçimlerden sonra biraz daha rahatlayacağını açıklayan Zorlu, “Çünkü insanlarda bugün almazsam, yarın fiyatlar yükselecek algısı var. Bu durumun önüne geçmek için ise 6 aylık fiyat standardı olmalı” ifadelerini kullandı.

Önceden sıfır araç satan firmaların satış yapabilmek için iş yerlerini gezdiklerini belirten Zorlu, şuan ise almak için yazılan insanlara 6-7 ay sonra arabaların teslim edildiğini söyledi. Milli otomobilin yaygınlaşmasıyla ve seçimlerden sonra piyasanın oturmasıyla bu durumun son bulacağının altını çizen Galerici, “Çünkü şuan da aşırı bir şişme var” dedi.

‘SEÇİMLERDEN SONRA DÜŞÜŞ BEKLİYORUM’
İkinci el otomobillerdeki fiyat artışının Dolar ve Euro’ya da bağlı olduğunu belirten Zorlu, seçimlerden sonra piyasanın en az bir yıl boyunca yüzde 100 rahatlayacağını hatta yükselmenin aksine düşüş beklediğini sözlerine ekledi.

Vatandaşların araçlara olan mevcut taleplerine de değinen Fatih Mehmet Zorlu, “Şuanda hiçbir alım gücü yok. Şöyle bir örnek verebilirsek, tabi herkesin kenarda birikimi vardır ama bir memur kesimin totaline baktığımız zaman 1 milyon 200 bin TL’lik bir rakamla araba alabiliyorlar, bunların yüzde sekseni de kredi kullanıyor” dedi.

‘İNSANLAR KENDİLERİNİ DEĞİL, PSİKOLOJİLERİNİ RAHATLATIYORLAR’
Son olarak ise piyasanın durgunluk pozisyonunda olduğunu belirten Zorlu, kimsede paranın olmadığının ama alışveriş merkezlerinin ise dolu olduğunun eleştirisinin yapıldığını fakat bu durumun sadece,  insanların kendilerini değil psikolojilerini rahatlatmaktan ibaret olduğunun altını çizerek sözlerini noktaladı.

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme