Gazze'de 650 binden fazla kişi evsiz kaldı!

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) günlük olarak yayınladığı Gazze Şeridi'ndeki durum raporlarında, bölgede yaşanan yıkıma yer verdi. Raporda Gazze'de kaldırılması gereken 12 milyon ton enkaz olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 7 Ekim'de başlayan İsrail Gazze savaşı nedeniyle 1,9 milyon kişinin yerinden edildiği Gazze'deki son duruma ilişkin rapor yayınladı. Raporda, 100 bin ailenin kışlık çadıra ihtiyaç duyduğu belirtilirken, Gazze'de temizlenmesi gereken 12 milyon ton enkaz olduğu ifade edildi. Raporda 650 binden fazla kişinin kalacak yerinin olmadığına ve çok sayıda kişinin oluşan alt yapı ve patlayıcı kalıntıları nedeniyle evlerine dönemeyeceği ifade edildi. 

Yerinden edilen binlerce Filistinli Gazze'nin güneyinde yer alan Refah bölgesine sığındı. Refah'a sığınan sivillerin bir çoğu, kalacak yer bulamadıkları için derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Filistinli kaynaklar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları soruncunda 70 bin evin tamamen yıkıldığı ve 290 binden fazla evin ise kısmen zarar gördüğünü ve kullanılamaz hale geldiğini açıklamıştı.

AA

Bakmadan Geçme