• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de gönüllü hizmet veren Türk cerrah Kamacı: 'Gazze halkının direnci mucizevi'

Gazze'de gönüllü hizmet veren Türk cerrah Kamacı: 'Gazze halkının direnci mucizevi'

Gazze'de gönüllü olarak çalışan Türk çocuk cerrahisi uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, Gazze halkının maruz kaldığı zulme ve vücutlarındaki yaralara rağmen gösterdikleri mucizevi dayanıklılığı dile getirdi.

Gazze'de gönüllü olarak çalışan Türk çocuk cerrahisi uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, yaşadıklarını anlattı. Kamacı, Gazze'deki travma ve acıya rağmen halkın neredeyse hiç acı çekmiyormuş gibi görünmesinin kendisini şaşırttığını ifade etti.

Gazze'de gönüllü hizmet veren Türk cerrah Kamacı: 'Gazze halkının direnci mucizevi'

Gazze'de yaşanan insanlık dramına tanıklık eden Kamacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu insanların bu kadar büyük travmalara sanki ağrı duymuyorlarmış gibi tepki vermesi hakikaten çok ilginç ve mucizevi bir durumdu." dedi.

Gazze'deki çocukların ve yetişkinlerin, yaşadıkları acılara rağmen direncini koruduğunu vurgulayan Kamacı, "Gazze halkının direnci, onların dayanıklılığı gerçekten şaşırtıcı. Bu insanlar, tüm bu yaşananlara rağmen umutsuzluğa kapılmadan hayata sıkı sıkıya tutunmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Gazze'deki sağlık hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla bölgeye gönüllü olarak giden Kamacı, Gazze'deki çocukların özellikle fiziksel ve psikolojik olarak büyük travmalar yaşadığını belirtti. 

Kamacı, Gazze'deki sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve bölge halkına daha iyi sağlık hizmeti sunulabilmesi için uluslararası toplumun daha fazla destek sağlaması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki insanların yaşadıkları zorluklara rağmen dirençlerini koruması ve umudu kaybetmemesi, bölgedeki insanlık dramına dikkat çekiyor. Gazze'deki sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve bölge halkına daha iyi sağlık hizmeti sunulması için uluslararası yardım çağrıları ise devam ediyor.

AA

Bakmadan Geçme