Gazze'de hayatını kaybedenler toplu olarak gömüldü

7 Ekim'den bu yana süregelen İsrail Filistin savaşında hayatını kaybeden onlarca Gazzeli için cenaze töreni düzenlendi. Hayatını kaybeden Filistinliler toplu olarak mezarlara gömüldü.

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden onlarca Filistinli için bugün cenaze töreni düzenlendi. İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, hem hayatta kalmaya çalışıyor hem de kaybettikleri yakınlarını toplu mezarlara defnediyor. Bugün, İsrail saldırılarında kaybedilen onlarca Filistinli için Maghazi ve Bureij mülteci kampları arasındaki bölgede cenaze töreni düzenlendi. Törende duygusal anlar yaşanırken, cenazeler toplu mezarlara yan yana defnedildi.

Gazze'de hayatını kaybedenler toplu olarak gömüldü

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Sözcüsü İsmail Al-Thawabta, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 5 bini çocuk, 3 bin 300'ü kadın olmak üzere toplamda 12 bin 300'e yükseldiğini açıkladı. Filistin'de yaşanan bu trajedide, çocuk ve kadınların kaybının ağırlığı vurgulanarak, toplam can kaybının üzücü bir seviyeye ulaştığı belirtildi.

Gazze'de hayatını kaybedenler toplu olarak gömüldü

Bakmadan Geçme