• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'deki ateşkes kapsamında İsrailli kadın askerler serbest bırakıldı

Gazze'deki ateşkes kapsamında İsrailli kadın askerler serbest bırakıldı

Gazze'den serbest bırakılan dört İsrailli kadın asker, İsrail topraklarına ulaştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Liri Albag, Karina Ariev, Danielle Gilboa ve Naama Levy'nin Hamas tarafından teslim edilmesinin ardından sınırı geçerek ülkeye döndüğünü duyurdu.

Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta başlayan ateşkes anlaşmasının ilk aşaması kapsamında gerçekleşen ikinci takas sürecinde, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, bu dört askeri Gazze'deki Filistin Meydanı’nda Kızılhaç yetkililerine teslim etti. Teslim edilen askerler, Kızılhaç aracıyla İsrail'e doğru hareket etti ve IDF ile Shin Bet tarafından sınırdan alındı.

İSRAİL 200 FİLİSTİNLİYİ SERBEST BIRAKIYOR

Aynı takas süreci kapsamında, İsrail’in 200 Filistinliyi serbest bırakması bekleniyor. Bu kişilerin 70'inin farklı ülkelere sınır dışı edileceği ve Batı Şeria ya da Gazze’ye geri dönmelerine izin verilmeyeceği bildirildi.

 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme