Gazze'deki hava saldırısında hayatını kaybeden yardım çalışanının ailesine 102 bin dolar bağış toplandı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) çalışanı Jacob Flickinger'ın ailesi için bir gün içinde 102 bin dolar bağış toplandı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) çalışanı Jacob Flickinger'ın ailesi için düzenlenen bağış kampanyası, beklenenden büyük bir destek gördü. Flickinger'ın arkadaşı ve babası tarafından başlatılan kampanyada, bir gün içinde 102 bin dolar bağış toplandı.

Bağış kampanyası, 3 Nisan'da "Gofundme" internet sitesinde başlatılmıştı ve hedeflenen miktarın üzerine çıkarak beklenmeyen bir ilgiyle karşılaştı.

Mart ayının başından beri Gazze'de WCK adına gönüllü olarak çalışan Flickinger'ın ailesine destek olmak amacıyla düzenlenen kampanyada, yakın çevre ve yardımseverlerin yanı sıra geniş bir topluluktan da bağış geldi.

Flickinger'ın ailesi için kurulan bağış sayfasında, "Jacob'un ölümünden sonra ailesi için bu yardım, geçimlerini bir süre sağlamak, henüz bebek yaştaki oğlu için birikim yapmak, uçuş ve cenaze masraflarını karşılamak amacıyla kullanılacaktır." açıklaması yer alıyor. Kanada ve ABD vatandaşı olan Flickinger, geride bir eş ve bebek bıraktı.

Öte yandan, Mart ayının başında Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen saldırıda World Central Kitchen'ın çalışanlarının hayatını kaybetmesi, uluslararası toplumda büyük üzüntüye neden olmuştu. Merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan WCK'den yapılan açıklamada, saldırıda ölen 7 çalışanın farklı ülke vatandaşları olduğu belirtilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise WCK çalışanlarının öldürülmesinde "kasıt olmadığını" savunarak, olayın inceleneceğini ve tekrarlanmaması için gerekli adımların atılacağını belirtmişti.

AA

Bakmadan Geçme