Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları nakit krizine yol açtı

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları, bölgede nakit likidite krizine yol açtı. Gazzeliler, son 2 aydır maaşlarını alamıyor.

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları, bölgede nakit likidite krizine yol açtı. İsrail'in yoğun bombardımanları sonucunda birçok banka binası yıkıldı ve sağlam kalan şubeler de güvenlik endişeleri nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu durum, Gazze'deki bankaların %80'ini etkilediği bildirildi.

Gazzeliler, son 2 aydır maaşlarını alamadıklarını belirtirken, İsrail'in Gazze Şeridi'ne nakit para girişini engellemesiyle nakit sıkıntısının daha da derinleştiğini ifade ettiler. ATM'lerin çoğunun hizmet dışı kalmasıyla birlikte, Gazze'de nakit para temin etmek neredeyse imkansız hale geldi.

Bölge halkı, İsrail'in artık okullar, camiler ve bankaları fark etmeksizin her yeri vurduğunu dile getirirken, sivil halkın yaşadığı çaresizlik her geçen gün artıyor.

İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde, insanlar günlük hayatlarını devam ettirmekte zorlanıyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele veriyor.

Uluslararası toplum ise bu duruma derhal müdahale çağrıları yapıyor ve Gazze'deki sivil halkın güvenliğinin sağlanması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için acil adımlar atılmasını talep ediyor. Ancak, bölgedeki çaresizlik ve nakit sıkıntısı devam ederken, insanların umutları giderek azalıyor.

AA

Bakmadan Geçme