• Haberler
  • Dünya
  • Gazze Şeridi'nde kil fırınla ekmek krizine çözüm

Gazze Şeridi'nde kil fırınla ekmek krizine çözüm

Gazze Şeridi'nde yaşanan yakıt sıkıntısı ve İsrail'in fırınları hedef almasıyla baş gösteren ekmek krizine, Al-Hamidi ailesi eski kil fırınıyla çözüm getiriyor.

Gazze Şeridi'nde kil fırınla ekmek krizine çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazze Şeridi’ndeki yakıt ve ekmek krizine, Al-Hamidi ailesi eski kil fırınıyla dikkat çeken bir çözüm getiriyor. İsrail ordusunun fırınları kasıtlı olarak hedef almasının ardından yakıt sıkıntısından dolayı eski kil fırınına başvuran aile, fırını tüm Gazze halkının hizmetine sundu.

Gazze'nin Maghazi kampında yaşayan Al-Hamidi ailesi ve gönüllü gençler, fırını yemek pişirmek isteyenlere ve ekmeğe ihtiyacı olanlara açtı. Ahmed Salem isimli vatandaş, Al-Hamidi ailesi sayesinde ekmek krizinin bir nebze hafiflediğini dile getirdi.

İsrail'in son saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde yaşanan elektrik, su ve yakıt sıkıntısı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, son olarak 7 Ekim'den bu yana yaşanan saldırılarda 7 bin 28 kişinin hayatını kaybettiğini ve 18 bin kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail savaş uçaklarının 25 Ekim'de Maghazi Mülteci Kampı'nda bulunan fırına yaptığı saldırıda 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve bölgedeki birçok yapının yıkıldığı belirtildi. Gazze halkı, bu zor koşullarda dayanışma içinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bakmadan Geçme