Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar devam ediyor

El Şifa Tıp Kompleksi'nde gerçekleşen baskında hayatını kaybeden Filistinlilerin cesetlerinin toplanması ve kimliklerinin tespiti için yoğun bir çalışma başlatıldı.

İsrail güçlerinin 18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıları sonucunda tamamen kullanılamaz hale getirip çekildiği El Şifa Tıp Kompleksi'nde gerçekleştirilen baskın sırasında öldürülen Filistinlilerin cesetlerinin toplanması ve kimliklerinin tespiti için Gazze'deki hükümete bağlı sağlık, sivil savunma, olay yeri inceleme ve adli tıp ekipleri harekete geçti.

Saldırıların ardından El Şifa Tıp Kompleksi'nde gerçekleşen baskında hayatını kaybeden Filistinlilerin cesetlerinin toplanması ve kimliklerinin tespiti için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Gazze'deki sağlık ekipleri, adli tıp uzmanları ve diğer yetkililer, baskın sırasında ölenlerin tespiti ve ailelerine bildirilmesi için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırılar sırasında ağır hasar gören El Şifa Tıp Kompleksi, Filistinlilerin sağlık hizmetlerine erişiminde kritik bir rol oynamaktadır. Ancak, İsrail'in hava saldırıları ve top atışları nedeniyle tesisin kullanılamaz hale gelmesi, Filistinli yetkililerin çalışmalarını büyük ölçüde zorlaştırmaktadır.

Filistinli yetkililer, baskın sırasında öldürülen Filistinlilerin ailelerine ulaşarak acılarını paylaşmak ve gerekli destek ve yardımı sağlamak için çaba göstermektedir. Ancak, yaşanan bu olaylar, Gazze'deki insanların maruz kaldığı acıların boyutunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

AA

Bakmadan Geçme