• Haberler
  • Dünya
  • Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım gerçekleştirildi

Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım gerçekleştirildi

Ürdün ve 5 ülkenin katılımıyla Gazze'nin kuzeyine insani yardım gerçekleştirildi.

Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, İngiltere ve Almanya'nın katılımıyla gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonu, Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmak için gerçekleştirildi.

Ürdün ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazze'nin kuzey bölgesine 10 yardım indirme operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyonlara Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait 2 uçağın yanı sıra, ABD'ye ait 4, Mısır, BAE, İngiltere ve Almanya'ya ait birer uçağın da katıldığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Ürdün'ün gerçekleştirdiği havadan yardım indirme operasyonlarının sayısının 65'e, diğer "kardeş ve dost ülkeler" ile işbirliği içinde gerçekleştirilen operasyonların ise 119'a çıktığı belirtildi.

Gazze'deki insani kriz ise derinleşmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze'yi 17 yıldır kuşatma altında tutması, bölgede yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlıkla baş başa bırakıyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde açlığın yaygın olduğunu belirtirken, BM ise 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Bu zorlu şartlar altında, insani yardım ulaştırma çabaları devam ediyor. Ancak, uçaklarla gönderilen yardımların hatalı noktalara indirilmesi ölüme sebep olabiliyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, uçaklardan atılan ve denize düşen yardımları almak isteyen Filistinlilerden 12'sinin boğularak, 6'sının ise yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.


 

AA

Bakmadan Geçme