Geçmişin İzi 'Konyanüma'

2019 yılında Tarih Kentler Birliği Müze ödülüne layık görülmüş Panorama Müzesi, Hz. Mevlana'nın yaşamından bölümleri sergileyerek eski Konya'nın izlerini günümüze taşıyor.

KONYA HABER: Konya’nın sembolü haline gelen Hz. Mevlana’nın yaşantısından kesitler paylaşan Panorama Müzesi Hindistan başta olamk üzere birçok ülkeden ziyaretçilerini ağırlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında yapılan müze, geçmişin izini sürerek geleceğe ışık tutuyor. 

Geçmişin İzi 'Konyanüma'

13. Yüzyıl Konyası Burda 
Türkiye’de Hz. Mevlana’nın yaşamının dönüm noktasını konu alan ilk ve tek müze olma özelliğinin yanı sıra 124’li yılların Konya kültürünü de gösteriyor. Müzenin en üst katında 360 derecilik kubbeli görünümüyle Konya’da 800 yıl önce yaşanmışlıkların izini muhafaza ediyor. Özellikle Anadolu Selçuklu devletinin başkentliğini yapmış Konya’nın kültürünü ve o döneme ait birden çok farklı kültürleri barındırıyor. 

Geçmişin İzi 'Konyanüma'

Huzuru Arayanların Buluşma Noktası
Bir diğer ’Konyanüma’ olarak bilinen Panorama müzesi misafirlerine huzurlu bir ortam sunuyor. İçeriden gelen ney sesi ve o dönemin meslekleriine ait demir ve çekiç sesleriyle adeta o dönemi hissetiriyor. 

Geçmişin İzi 'Konyanüma'

KONYA HABER-KONYA HAKİMYET

 

Bakmadan Geçme