Geleceğin en büyük tehlikesi

TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü ile ilgili konuşan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, ' Gelecekteki savaş unsurlarından bir tanesi biyolojik ajanlar. TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nde bir taraftan sivil uygulamalar diğer taraftan da geleceğin en büyük uluslararası tehditlerine karşı gerekli altyapı hazırlıkları yapılacak' dedi.

Geleceğin en büyük tehlikesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin aşı ve ilaç geliştirme alanındaki kapasitesinin arttırılacağı TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü ile ilgili konuşan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, "Kampüste biyoteknolojik ilaçlar anlamında çalışmalar yürütülecek. Kanser türü hastalıklar için kendi orijinal moleküllerimizi üreteceğiz. Gelecekteki savaş unsurlarından bir tanesi biyolojik ajanlar. TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü’nde bir taraftan sivil uygulamalar diğer taraftan da geleceğin en büyük uluslararası tehditlerine karşı gerekli altyapı hazırlıkları yapılacak" ifadelerini kullandı.
Aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla Gebze’de açılan TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü’nün tanıtımı gerçekleşti. Gerçekleşen programa katılan üniversite dekanları, ilaç firmaları, kovid-19 platformu üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı üyelerine çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 


“COVİTD BENZERİ SALGIN HASTALIKLARA KARŞI HAZIR OLMALIYIZ”
Kampüsle ilgili bilgileri aktaran TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, "Burada ortak altyapı yapılacak. Yani üniversitelerin, sanayinin ortaklaşa kullanabileceği bir altyapı. Gelecekte covid gibi benzeri tehditlere karşı hazırlıklı olma noktasında burası bizim için önemli. Özellikle iklim değişikliğiyle beraber gelecekte salgın hastalıkla karşılaşabiliriz. Bugün yaşadığımız zorluklar var. Bunlardan bir tanesi insanların en sık karşılaştığı kanser. Bu tür hastalıklar için kendi orijinal moleküllerimizi geliştireceğiz" şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme