'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar' projesi ikinci dönem mentörlük başvurularına yoğun ilgi devam ediyor

Sabancı Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen 'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar' projesi, ikinci dönem mentörlük programı için başvuruların devam ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz yılın Mayıs - Aralık ayları arasında başarıyla tamamlanan ilk dönemin ardından, proje kapsamında genç kadınlara sağlanan desteklerin etkisi giderek artıyor.

Programın ilk döneminde, çevrim içi olarak yürütülen mentörlük programına 513 genç kadın katıldı. Bu genç kadınlar, 426 alanında uzman mentör ile eşleştirilerek, 2 bin 154 görüşme gerçekleştirdi. Mentörlük programının sonunda ise 130 genç kadın, kendi geleceklerini şekillendirmek adına iş hayatına adım attı.

İkinci dönem mentörlük programına olan talebin yoğunluğu, proje yetkililerini memnun ediyor. Başvuruların 19 Nisan'a kadar devam edeceği belirtilirken, programın amacı, NEET genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırmak ve onların geleceklerini şekillendirmelerine destek olmak olarak vurgulanıyor.

Ayrıca, proje kapsamında genç kadınlara sunulan "Fırsatlar Haritası" ile iş, staj, eğitim ve girişim desteği gibi olanaklara erişimleri kolaylaşıyor. Bu harita üzerinden genç kadınlar, kendilerine en yakın fırsatları görebiliyor ve bu sayede istihdam veya eğitim gibi konularda destek alabiliyorlar.

Projenin devam eden eğitim programları ise Adana, Diyarbakır ve İzmir gibi pilot illerde yürütülüyor. Binlerce genç kadına ulaşılan bu eğitimler, 2024 yılı boyunca da farklı konu ve içeriklerle devam edecek.

"Geleceğini Kuran Genç Kadınlar" projesi, Türkiye'deki NEET genç kadınların potansiyelini ortaya çıkarmak ve onların güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla büyük önem taşıyor.


 

AA

Bakmadan Geçme