Geleneksel olan festivalde 1 ton hamsi dağıtıldı

Sakarya'da gerçekleştirilen hamsi festivalinde 1 ton hamsi dağıtıldı. Festivale katılanlar hamsi yedi, horon oynadı.

Hendek Dikmen Mahallesi Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen hamsi festivali yoğun ilgi gördü. Mahalle merkezinde düzenlenen etkinlikte temizlenerek pişmeye hazır hale getirilen yaklaşık 1 ton hamsi, vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca festivalde vatandaşlar Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynadı.

Kültürü yansıtan etkinlik

Festivalin katılımcılarından olan Sultan Genç, Hamsi Festivali’ne ilk defa geldiğini belirterek "Dikmen Mahallesi’ne daha önce geldim ama bu festivale ilk defa katılıyorum. Çok güzel bir etkinlik herkese tavsiye ederim" dedi. İlçede işletmecilik yapan Erol Çetinkala ise, "Festivale dördüncü gelişim ama bu beşincisi oldu. Bu kadar yüksekte çok sayıda insanın bir araya gelebileceği, kültürü yansıtabileceği bir etkinlik olarak görüyorum" diyerek festivalle ilgili düşüncelerini paylaştı.

"Festivalimizde 6 bin kişilik hamsi ikram edeceğiz"

Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz, "Bugün beşincisini düzenlediğimiz festivalimizde 6 bin kişilik hamsi ikram edeceğiz, güzel kar yağışı var ve yollarda da bir sorun yok. Gelen misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme