Gemini Yapay Zeka Tahmini: Konya Büyükşehir Belediye Seçimleri için Oy Oranları Belli Oldu

31 Mart 2024'te gerçekleşecek Konya Büyükşehir Belediye Seçimleri için Google'ın yapay zeka uygulaması olan Gemini, aday partilerin oy oranlarıyla ilgili tahminlerini açıkladı. İşte, önemli adayların durumu ve tahmini oy oranları…

31 Mart 2024'te gerçekleşecek Konya Büyükşehir Belediye Seçimleri için Google'ın yapay zeka uygulaması olan Gemini, aday partilerin oy oranlarıyla ilgili tahminlerini açıkladı. İşte, önemli adayların durumu ve tahmini oy oranları…

AK PARTİ - UĞUR İBRAHİM ALTAY 

Google’nın yapay zekası Gemini, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın tahmini oylarını beklenenin çok altında tahmin etti. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti'nin güçlü altyapısı ve mevcut popülerliği nedeniyle favori adaylardan biri olarak öne çıkıyor. Ama Gemini’nin tahmini %40 - %45 arasında değişiyor.

İYİ PARTİ - OĞUZ ŞİMŞEK 

İYİ Parti'nin Konya'daki yükselişi ve Oğuz Şimşek'in muhafazakâr kimliği, adayın şansını artırıyor. Gemini’nin tahminine göre ise oy oranı oldukça yüksek. Gemini Şimşek’in oy oranını %20 - %25 arasında görüyor.

SAADET PARTİSİ - ABDÜLKADİR KARADUMAN

Konya’da Saadet Partisi'nin kitlesinde belli bir tabanı bulunuyor. Karaduman'ın adaylığı, bu tabanı harekete geçirebilir. Gemini’nin tahmini oy oranı %4 - %7 arasında görünüyor.

YENİDEN REFAH PARTİSİ - MEHMET KÖSEOĞLU 

Yeniden Refah Partisi'nin Konya'daki varlığı sınırlı olsa da Köseoğlu'nun adaylığı bu durumu değiştirebilir. Anketlere göre oy oranı %20 - %25 arasında görünse de Gemini’nin oy tahminine göre; % 2 ile % 4 arasında değişiyor.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ - İSMAİL SONKAYA 

CHP'nin Konya'daki oy oranı geleneksel olarak düşük. Sonkaya'nın adaylığı bu durumu ne kadar değiştirebilir bilinmez. Gemini’nin tahmini ise %10 - %15 arasında.

DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ- SEYİT KARACA

Konya'da en düşük oy oranı ise Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) oldu. Gemini DEVA'nın oy oranını yüzde 1 ile 2 arasında tahmin etti.

Gemini yapay zekasının verilerine göre; Konya Büyükşehir Belediye Seçimleri'nde AK Parti'nin güçlü bir performans sergilemesi beklenirken, İYİ Parti'nin de dikkate değer bir oy oranına ulaşması öngörülüyor. Ancak, belirtilmelidir ki, bu tahminler seçim tarihine kadar değişebilir ve birçok faktör sonuçları etkileyebilir. Seçim günü sonuçların nasıl şekilleneceğini görmek için bekleyeceğiz.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme