Genç kalmanın sırları nelerdir?

Daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için edinilmesi gereken bazı alışkanlıklar vardır. İşte o alışkanlıklardan bazıları...

Genç kalmak, sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak anlamına gelir. Bir kişi sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilirse yaşlansa bile formda olur, ağrı çekmez ve kendini çevik hisseder. Peki, genç kalmak için neler yapabiliriz?

1. Kalorileri %25'e kadar azaltın

Araştırmacıların çalışmasına göre 220 kişiden üçte biri iki yıl içinde kalori alımını %25 oranında azaltırken, geri kalanlar normal beslenmelerinde hiçbir değişiklik yapmamıştır. Kalori kesicilerin %3'e kadar daha yavaş yaşlandığı, bunun da erken ölüm riskini azaltabileceği belirlenmiştir.

2. Haftanın 5 günü koşu

Birçok çalışma, aerobik egzersizin, düzenli olarak yaptığınız sürece uzun ömürlülük açısından güçlü etkilere sahip olduğunu doğrulamıştır.

3. Bisiklete binmeye başlayın

Pedal çevirmek eklemlere koşmaktan daha faydalıdır ve erken yaşlanmayı önlemek için başka bir seçenektir.

4. Gece 7 saat uyuyun

Orta yaştan başlayarak, her gece düzenli olarak 7 saat uyumak, bilişsel gerileme de dahil olmak üzere yaşlanmanın olumsuz etkilerinin çoğunu önlemek için gerekli olan şeydir. Kesintili uykunun iltihaplanmayı arttırdığı ve bunun da yaşa bağlı hastalıklara karşı duyarlılığın artmasına neden olduğu belirlenmiştir.

5. Yoga

Yoga, esnekliği ve hareketliliği geliştirme yeteneği sayesinde kendimizi kesinlikle daha genç hissetmemizi sağlayabilir, ancak aynı zamanda stresin hücresel düzeyde zararlı etkilerini azaltarak fiziksel yaşlanmayı da yavaşlatabilir.

6. Sağlıklı beslenin

Genellikle boyalar, tatlandırıcılar ve katkı maddeleri ile dolu, seri üretilen ultra işlenmiş gıdaların (UPF) tüketilmesi, yaşlanmayı önlemek için hiçbir şey yapmaz ve yaşlanmaya giden yolu hızlandırabilir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme