Genç Konyalılarla Buluştu!

Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu tarafından hayata geçirilen  'Adım Adım Kudüs Projesi'nin ikinci programında Şair ve Yazar Nurullah Genç, Konyalılarla buluştu. Nurullah Genç, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde yaşananları ve uluslararası toplumun bu konuya dair tepkisizliğini konuştu. Genç ayrıca, okuduğu birbirinden güzel şiirleriyle de Konyalıların yüreklerine dokundu.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu tarafından yürütülen “Adım Adım Kudüs Projesi” kapsamındaki programlar devam ediyor. 

ŞAİR VE YAZAR NURULLAH GENÇ KONYALILARLA BULUŞTU

Geçtiğimiz haftalarda “Medyanın Filistin Davasındaki Etkisi ve Boykot” konferansıyla Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Gazeteci ve Yazar Ersin Çelik’i Konya’da ağırlayan Kadim Kudüs Çalışma Grubu, bu hafta da şiirleri, eserleri ve hayata bakışıyla geniş bir kitle tarafından sevilen Nurullah Genç’i Konyalılarla buluşturdu. 

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen konferansta Nurullah Genç, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde yaşananları, uluslararası toplumun konuya dair tepkisizliğinin yanı sıra dünya üzerinde zulüm gören Müslümanları ele aldı.

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUNCAYA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan, konferans öncesinde yaptığı konuşmada, programın hayata geçmesinde kendilerine destek veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.  

Abdürahim Arslan; “Bizler, Karatay Kent Konseyi olarak Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgür günlerine kavuşuncaya kadar çok çalışmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Özellikle de genç nesillerin bu konudaki farkındalığına ulaşmalarını ve bu bilinci genç kuşaklara aktarmalarının önemli olduğunu ve bu konuda önemli bir gayret içinde olan Kadim Kudüs Çalışma Grubumuzu da can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi. 

BİZ, DÜŞMANLARIMIZA BENZEDİĞİMİZ GÜN YENİLİRİZ

Programın düzenlenmesinde destekleri olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’na teşekkür eden Şair ve Yazar Nurullah Genç, Konya’nın kendisi için farklı bir şehir olduğunu ifade etti.

Nurullah Genç şöyle devam etti; “Ne zaman geldiysek Konyalı kardeşlerimizin coşkusunu, yürek tıkırtılarını, kalplerinde devam eden yürüyüşlerini ve adımlarını hep görür gibi oluyoruz. Evet, yandık, kül olduk, yıkıldık ve son 100-150 yıldır çile çekiyoruz. Gazze’de enkaz altındakilerle birlikte 20 bini aşmış Filistinli kardeşlerimizin yanı sıra daha nice yüzbinlerce şehidi görmüş hakikatin temsilcisi, Hakk yolunda yürüyen insanlar olarak; bu mücadeleye devam edeceğiz. Her ne olursa olsun şunu bilmeniz gerekiyor, eskilerin çektiğini çekmediğiniz sürece cennete varacağınızı mı sanıyorsunuz. Kars’tan, Ağrı’dan, Azerbaycan’dan, Asya’dan Bosna’ya kadar, Adriyatik’e kadar son 200 yılda belki de 100 milyon insan hayatını kaybetti. Dünyanın neresine bakarsanız bakın, yıkılmışız ve yenilmiş gibi görünüyoruz. Ama bir şeyi asla unutmayın; biz asla yenilmeyiz. Biz şehit düşünce de gazi olunca da yenilmeyiz. Biz, Aliya İzzet Begoviç’in de dediği gibi bizler düşmanlarımıza benzediğimiz gün yeniliriz. Biz, onların telef ettiği insanları yaşatmak için varız dünyada. Sapkın birileri Türkiye’yi de sayarak buraları almamız lazım diyor. Böyle de eğitiyorlar çocuklarını. Batıl bir dava uğruna bu kadar çalışmış ve son 200 yılda dünyaya damga vurmuş Batıl bir inanç sahibi insanların binde kaçı kadar çalıştık biz son 100-150 yılda? Onlar, bizim uyuduğumuz zamanlarda hakim oluyorlar dünyaya. Bizim yapacağımız şey onlara hakaret ederek ve çığlık atarak ayağa kalkmak değildir. Asıl şikayet edeceğimiz mesele bizle alakalıdır. Üzerimize düşen yapmadığımız dünyada onların yapacağı zaten budur.”

DÜNYANIN EN İYİSİNİ YAPMADAN BU İŞ OLMAZ

Türkiye’nin tüm dünya Müslümanları için çok önemli olduğunu ifade eden bu konuda üzerimize düşeni yapmayı sürdürmemiz gerektiğine de vurgu yaptı. 

Genç; “Gazze’de yere düşen Filistin bayrağının üst kimliği bizim bayrağımızdır. O bayrağın altında dalgalanan bayrak ay yıldızlı bayrağımızdır. Emin olun ki dünyadaki tüm Müslüman devletlerin bayrakları ay yıldızlı bayrağımızın altında hür bir şekilde dalgalanabilirler. Anadolu müjdelenmiş bir topraktır. İstanbul; Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra müjdelenmiş 4’üncü şehirdir. İşte bunun için böyle konuşuyorum. Ama bunun değerini bilip çok çalışmalıyız. Yani onlar bu kadar çok çalışırken burada bulunan herkes bilecek ki bizler alanında dünyanın en iyisi olmak ve en iyisini yapmak zorundayız. Bu iş başka türlü olmaz” ifadelerini kullandı. 

NURULLAH GENÇ ŞİİRLERİYLE KONYALILARIN YÜREKLERİNE DOKUNDU

Okuduğu şiirleriyle programa katılan Konyalıların yüreklerine dokunan Şair-Yazar Nurullah Genç, kaleme aldığı kitaplarını da imzalamayı ihmal etmedi. 

Bakmadan Geçme