• Haberler
  • Gençlere Yeni İmkânlar: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi Faaliyete Geçti

Gençlere Yeni İmkânlar: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi Faaliyete Geçti

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliğiyle faaliyet gösteren Sosyal İnovasyon Ajansı, 'Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi' projesi ile gençlere yeni imkânlar sunuyor. Proje kapsamında kültür endüstrileri iş kollarında faaliyet göstermek isteyen gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Gençlere Yeni İmkânlar: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi Faaliyete Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Sosyal İnovasyon Ajansı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle gençlere destek veriyor.

Sosyal İnovasyon Ajansı, "Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi" projesi ile gençlere yeni imkânlar sunuyor. Proje kapsamında kültür endüstrileri iş kollarında faaliyet göstermek isteyen gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

2023 yılında başlatılan projede, gençlere özel eğitimler, atölyeler, söyleşiler, paneller, yarışmalar ve teknik geziler gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Sosyal İnovasyon Ajansı, gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine ve iş dünyasına adım atmalarına destek olmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, kültür endüstrileri alanında kariyer yapmayı hedefleyen gençler bir araya getirilerek ortak çalışma disiplini oluşturuluyor. Gençlerin beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda yaz okulları, atölyeler ve seminerler düzenleniyor.

"Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi"nde gençlere iletişim, hukuk, sosyal bilimler, sanat ve tasarım alanlarında eğitim alanında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kültür Endüstrileri Paneli, Kültür Endüstrileri Yaz Okulu, Creathon: Yeni Nesil Kültürel Mekanlar İçin İçerik Geliştirme Maratonu, Telif Hukuku Akademisi gibi etkinliklerle bine yakın genç, kültür endüstrilerinde becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Sosyal İnovasyon Ajansı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen projelerle, yerel ihtiyaçlara yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyor. Gençlere sağlanan bu imkânlar, şehrin kültür endüstrilerindeki potansiyeli artırarak bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlıyor.
 

Bakmadan Geçme