Gökbilim Araştırmacıları: Dünya'ya Yaklaşan Şehir Büyüklüğündeki Yıldızın Bugün Patlama Olasılığını Bildirdi!

Gökbilimciler, dünya genelinde yankı uyandıracak bir keşfi açıkladılar. Güneş enerjisiyle beslenen devasa boyuttaki bir yıldız, bilim camiasında Şeytan Kuyruklu Yıldızı olarak adlandırıldı ve bugün patlaması bekleniyor.

Gökbilim Araştırmacıları: Dünya'ya Yaklaşan Şehir Büyüklüğündeki Yıldızın Bugün Patlama Olasılığını Bildirdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim insanları, bu olayı detaylı bir şekilde analiz ederek yıldızın 15 günde bir tekrarlayan şiddetli patlamalarla etrafına buz ve gaz püskürttüğünü tespit ettiler. 14 Aralık'ta gerçekleşen son patlama sonrasında bir sonrakinin 29 veya 30 Aralık'ta olması bekleniyor.

Güneşten Kaynaklanan Yoğun Isı Tetikleyici Olacak!

Açıklanan bu olağanüstü olayın arkasındaki temel nedeni, kriyovolkanik bir yıldız olan "Kuyruklu Yıldız 12P/Pons-Brooks"un güneşten aldığı yoğun ısının tetikleyici etkisinden kaynaklanıyor. Yıldız, ısındığında çekirdekte basınç oluşturuyor ve bu basınç, nitrojen ve karbon monoksiti patlatarak çatlaklardan dışarı fırlatıyor. Uzay taşı, son 69 yıldır çıplak gözle görülemeyen Halley kuyruklu yıldızının boyutlarına sahip ve 2024'te Dünya'ya en yakın konumunda olacak. Şeytan Kuyruklu Yıldızı, Mayıs ve Haziran 2024'te gözlemlenebilecek ve en parlak anı 2 Haziran 2024'te yaşanacak. Bu olay, 19. yüzyıldan bu yana kaydedilen en az yedi önemli patlamayı içeriyor ve gökbilimcilerin dikkatini çekiyor.

Bakmadan Geçme