Gören Avrupa sanıyor ama burası Konya! Akın akın geliyorlar rezervasyonları kapatmak zorunda kaldılar

Konya Karatay Termal Tatil Köyü, ara tatilin başlamasıyla en yoğun günlerini yaşıyor. Karatay Belediyesi'nin 100 milyonluk yatırımla hizmete açtığı Karatay Termal Tatil Köyü, şifalı suyu ve hamamı ile bölgeye de ekonomik getiriler sağlıyor. Sadece emekliler değil öğrenciler de akın akın geliyor. Rezervasyonlar tükendi... 

Kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta ama hiç fark etmiyor. Ara tatilin başlamasıyla yerli turist tası tarağı toplayıp Karatay Termal Tatil Köyüne akın etmeye başladı. Şifalı suyu, saunası ve hamamıyla modern bir tesis olma özelliği sunan Konya Karatay Termal Oteli aynı zamanda SPA merkeziyle de fark yaratıyor. 

Aa.com.tr'de paylaşılan habere göre, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yaptığı araştırmalarda, eklem ve kas sistemi rahatsızlıkları, romatizma, bel-boyun ağrıları gibi birçok rahatsızlığa fayda sağlayabileceği belirtilen termal suyuyla şifa kaynağı olacak tatil köyü, yetişkinler ve çocuklara özel eğlence mekanlarıyla ziyaretçilerine keyifli bir sağlık tatili vadediyor.

MARKA DEĞERİ GİDEREK BÜYÜYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, merkezin yeni bir turizm merkezi oluşturduğuna dikkat çekerek, "Spa merkezi, masaj imkanları var. Konya'nın en büyük termal havuzu en büyük jakuzisi de buradadır. Konya için yeni bir turizm merkezi oldu. Buranın marka değeri oluşması için yatırım yaptık. Buralara yatırımcı çekmeyi, yeni istihdam kaynakları oluşturmayı hedefliyoruz. Arazi ve su mevcut. Yatırımcılar gelirse bizlerle görüşebilirler, herkese kapımız açık. Burada yeni bir yaşam alanı ve cazibe merkezi oluşturmanın ilk adımı atıldı. İnşallah ileride burası daha büyük bir marka değerine ulaşacaktır." ifadesini kullandı.

Gören Avrupa sanıyor ama burası Konya! Akın akın geliyorlar rezervasyonları kapatmak zorunda kaldılar

KONYA KARATAY TERMAL TATİL KÖYÜ NEREDE?

Tripadvisor.com.tr'de yer alan bilgilere göre, Türkiye’ nin hem tarihi hem de doğal güzellikler bakımından en önemli şehirlerinden biri olan Konya’ nın yeni ve modern termal tesisi eşsiz bir doğanın içinde sizleri ağırlıyor. Türkiye’ nin en çok turist ağırlayan müzelerinden biri ve tüm dünyaya hoşgörü felsefesini ulaştıran Hz. Mevlana’ nın kabri olan Mevlana Müzesine sadece 53 km mesafededir. Konya-Adana yolunun 50. Kilometresinde bulunan tesisimiz, rengarenk atmosferi ile büyüleyici bir görsel şölen sunan İsmil Lale Tarlalarına sadece 16 km yakınlıkta, havalimanına 66 km, otogara 59 km, YHT Garına 58 km uzaklıktadır.

TERMAL SUYUN 6 ŞİFASI

Termal su, yer altından çıkan ve genellikle yüksek mineral içeriğine sahip olan doğal sıcak su kaynaklarından elde edilen suyu ifade eder. Termal suların bir dizi sağlık yararı olabilir, ancak her bireyin durumu farklı olduğu için bu etkiler kişiden kişiye değişebilir. İşte termal suyun bazı potansiyel sağlık yararları:

1. Romatizmal Hastalıkların Rahatlatılması: Termal sular, özellikle eklem ve kas ağrıları, artrit ve romatizmal rahatsızlıkları olan kişilere rahatlama sağlayabilir.

2. Dolaşım Sistemine Faydaları: Sıcak su, kan dolaşımını artırabilir ve bu da oksijen ve besin maddelerinin vücutta daha etkili bir şekilde dağılmasına yardımcı olabilir.

3. Stres ve Gerginlik Azaltma: Termal sular, vücudu rahatlatarak stresi azaltabilir ve genel bir rahatlama hissi sağlayabilir.

4. Cilt Sağlığına Katkı: Termal sular, cilt sağlığını destekleyebilir. Yüksek mineral içeriği cildin elastikiyetini artırabilir ve cildin genel sağlığını iyileştirebilir.

5. Solunum Sistemi Rahatlatıcı: Bazı insanlar için, bu tür suların buharı solunum problemlerini hafifletebilir ve solunum yollarını rahatlatabilir.

6. Metabolizma ve Sindirim Sistemine Etkileri: Sıcak su, metabolizma hızını artırabilir ve sindirim sistemini teşvik edebilir.

Gören Avrupa sanıyor ama burası Konya! Akın akın geliyorlar rezervasyonları kapatmak zorunda kaldılar

HAMAMIN İŞLEYİŞ SÜRECİ HAKKINDA

Hamam, genellikle bir tür geleneksel Türk banyosu olarak bilinir ve temizlik, rahatlama ve sosyal bir deneyim sunar. Hamamda yapılabilecek bazı aktiviteler şunlar olabilir:

Hamamın temel amacı vücudu temizlemektir. Sıcaklık ve buharın etkisiyle gözenekler açılır, cilt temizlenir. Genellikle sabun ve kese kullanılır. Hamamda kese ve köpük masajları oldukça popülerdir. Kese, ölü deri hücrelerini çıkarmak için kullanılır ve genellikle su dökmek suretiyle tamamlanan bir köpük masajıyla birleştirilir. Bazı hamamlarda saç ve saç derisi bakımı da yapılmaktadır. Özel şampuanlar ve doğal yağlar kullanılarak saçlar temizlenir ve bakım yapılır.

Hamamlarda sıcak taşlar kullanılarak yapılan masajlar, kasları rahatlatmaya yardımcı olabilir. Bu, hamamın rahatlatıcı ve terapötik bir deneyim sunmasına katkıda bulunabilir. Hamamlarda genellikle dinlenme alanları bulunur. Bu alanlarda sıcaklık ve nemin etkisiyle rahatlayabilir ve sosyal bir ortamda arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Hamamlarda genellikle bitki çayları veya diğer içecekler sunulur. Bu, vücudu içeriden de temizlemeye yardımcı olabilir. Bazı hamamlarda geleneksel müzikler ve gösteriler eşliğinde rahatlatıcı bir atmosfer sunulabilir.

Yorumlar 1
9 koyden kovuldum 15 Kasım 2023 07:49

Tesis guzel olabilir ama cok pahali...8.000-10.000 arasi maaşlara talim eden emekliler icin hayal.bile degil...ki en cok 50+insanlarin kaplicqya ihtiyaci var

Bakmadan Geçme