• Haberler
  • Konya
  • Göz damlası sanıp gözüne yapıştırıcı damlattı

Göz damlası sanıp gözüne yapıştırıcı damlattı

Konya'da 81 yaşındaki Halime M. Yaklaşık 2 yıldır kullandığı göz damlası yerine gözüne yanlışlıkla yapıştırıcı damlattı.

Göz damlası sanıp gözüne yapıştırıcı damlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’da 81 yaşındaki Halime M. Yaklaşık 2 yıldır kullandığı göz damlası yerine gözüne yanlışlıkla yapıştırıcı damlattı. Bir anda neye uğradığını şaşıran yaşlı kadının acı içinde bağırdı. Yakınları tarafından hastaneye götürülen yaşlı kadının yapıştırıcı nedeni il zarar gören gözünün tedavisine başlandı

Olay Konya’nın Merkez Selçuklu ilçesi Cumhuriyet mahallesinde önceki gün ikindi saatlerinde meydana geldi.  81 yaşındaki Halime M. Göz kuruluğu ve görme bozukluğu nedeni ile yaklaşık 2 yıldır kullandığı göz damlasını damlatmak için odasına geçti. Torunun yapıştırıcısını göz damlası zanneden yaşlı kadın gözüne damla yerine yapıştırıcı damlattı. Yakınları tarafından yakındaki bir hastanene götürüldü. İlk müdahalesi burada yapılan Halime M. Daha sonra sevk edildiği Necmettin Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alındı.

Halime M.başına gelenleri yakınlarına telefonla ”Okuma güçlüğü ve göz kuruluğu için göz damlası kullanıyorum. O günde yine göz damlasını damlattım. Gözlerim biranda birbirine yapıştı. Ev de olan torunumu çağırdım. Bana kızıp Babaanne sen ne yaptın bu göz damlası değil yapıştırıcı’ deyip gözlerimi yıkadı sonra taksiyle hastaneye götürdü. Orada ilk müdahalenin ardından gözlerimin zarar gördüğünü ve acilen kendi doktoruma gitmem gerektiğini söylediler’  diyerek anlattı.

Torunun ödev yaptıktan sonra odada bıraktığı yapıştırıcı ile göz damlasını karıştırdığını da yakınlarına anlatan yaşlı kadın ‘Torunum o odada ödev yapmış. Kağıt falan kesip yapıştırmış. Toplayıp masa üstüne koymuş.  Bende dikkatsizlik yapıp onu damla sanıp gözüme damlattım’ dedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde tedavisi devam eden yaşlı kadının göz ve kirpiklerinin zarar gördüğü yaklaşık 5 aylık bir tedavinin ardından normale dönmesinin beklendiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme