Göz kaplayan tümöre başarılı operasyon

Konya Dünyagöz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hülya Gökmen, hasatsı Metin Kaplan'ın neredeyse tüm gözünü kaplayan tümörü gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla aldı.

Göz kaplayan tümöre başarılı operasyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Kaplan, gözündeki tümör sebebiyle görme kaybı yaşadıktan sonra İstanbul, Ankara ve birçok hastanede tedavi olmaya çalıştı. Herhangi bir sonuç alamayan Kaplan, Dünya Göz Hastanesi’ne yönlendirilerek burada tedavi oldu. Riskli operasyondan sonra Kaplan, tekrar görmeye başladı. Tedavisini gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hülya Gökmen, yaşanan süreçten bahsetti. Hastanın ilk başvurusunda gözünün bir tarafını tamamen dolduran kırmızı bir kitle olduğunu belirten Prof. Dr. Hülya Gökmen, ”ilk muayeneyi yaptıktan sonra ön tanılarımın neler olabileceğini, neler yapılması gerektiğini, tedavi planımı hastamıza anlattım ve ilk düşüncem kanser olmadığı ama kanser ihtimali olduğu için bunun patolojik incelemeye tabi tutulması gerektiği konusundaydı ve kanser olsun ya da olmasın gözün üstünde çok ciddi bir sıkıntı oluşturan kitle olduğu için alınması gerektiği düşüncesindeydim” ifadelerini kullandı.
 

Göz kaplayan tümöre başarılı operasyonBİRÇOK HASTANE DOLAŞTI DÜNYAGÖZ’DE KARAR VERDİ
Metin Kaplan’ın ameliyat sürecini öğrenip başka illerdeki hastanelere başvurduğu halde çözüm bulamadığını ve gittiğinde oradaki doktorların tekrar Konya Dünyagöz’e yönlendirdiğini söyleyen Gökmen ameliyat hakkında şunları söyledi. ” Tekrar bize yönlendirildiğinde, genişçe kitle eksizyonu şeklinde o kitlenin çıkarılması şeklinde ameliyatını yaptık ve orayı sezaryenden elde edilen amnion newman zarı dediğimiz böyle iyileştirme hormonları maddeleri içeren bir zarla yama şeklinde kapattık. Tabii iyileşme süreci içerisinde çeşitli damlalar, merhemler gibi bir takip sürecimiz oldu. Patoloji raporunda da dediğim gibi kanser olmayan bir hastalık türü çıktı.”
 

Göz kaplayan tümöre başarılı operasyon‘BU ALANI TERCİH EDEN UZMAN SAYISI YOK’
Hasta takip sürecinde dışarıdan koyulan yama, hastanın kendi dış dokusu dışında bir şey olduğu için kendi öz dokusuyla kaynayana kadar takip edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Hülya Gökmen, “Burada hedef sadece hastanın iyi görmesini, gözün rahat etmesini sağlamak değil, bir taraftan da gözünün korumak daha da ötesi hayatını korumak önce hastanın görmesi, sonra hayatını korumak. Zor bir alan olduğu için çok fazla sayıda bu alanı tercih eden uzman sayısı yok. Zor bir eğitim gerektiriyor. Bu hastaların biraz daha üst merkezleri daha donanımlı merkezlere gönderilmesi gerekiyor. Bende Konya'da elimden geldiğince bu alandaki hastalara yardımcı olmaya çalışıyorum” diye belirtti.

Göz kaplayan tümöre başarılı operasyon

Bakmadan Geçme