Gram altın tarihi rekor kırdı! Gram altın fiyatları bundan sonra ne olacak?

Ülke gündemi ekonomi haberleri ile çalkalanırken, Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gram altın tarihi rekor kırdı! Gram altın fiyatları bundan sonra ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru stabil kalmaya devam ederken vatandaşlar; dolar TL, gram altın fiyatları, çeyrek altın, dolar kuru ne kadar oldu gibi sorulara yanıtlar bulmaya çalışıyor. Vatandaşlar tüm bu sorulara cevap ararken ekonomi haberleriyle gündeme gelen İslam Memiş vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Haber Global'e yaptığı açıklamalarda yoğun bir haftanın geride kaldığını ifade eden Memiş, "Piyasaların oldukça karışık bir trende girdiğini söyleyebiliriz. Belirsizliğin olduğu bir sürece girdiğimizi tahmin ediyorum. Yıl sonuna kadar yine Merkez Bankalarını takip etmeyi sürdüreceğiz ama süreç çok kolay değil gibi duruyor. Gaye Hanım'ı açıklamalarından 2024 yılının ikinci çeyreğine kadar bu sürecin devam edeceği işaretini verdi. 2025 yılında bir normalleşme işaret etti. Ama enflasyon rakamlarındaki güncellemeye baktığımız zaman da sancılı süreç devam edecek gibi duruyor. Döviz kuru bu hafta biraz daha sakin. Ama önümüzdeki aylara bakacak olursak ben Ağustos ayının ilk haftasını çok önemsiyorum. Çünkü Temmuz ayı enflasyon rakamı açıklanacak. Yüksek gelen bir enflasyon karşımızda olacak. Bu enflasyon ile birlikte biz içeride dolar TL kurunda 27 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz. Bir yükseliş trendine girecek diye tahmin ediyorum. Özellikle Ağustos ayının ilk hatasıyla birlikte döviz kuru, altın, altın fiyatları, gümüş fiyatları ve borsa da dahil yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini tahmin ediyorum." dedi. 

Gram altın tarihi rekor kırdı! Gram altın fiyatları bundan sonra ne olacak?

"GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK"

Dolar TL kurundaki sakin seyrin, gram altın TL fiyatlarında düşüşe neden olduğunu belirten Memiş, "Gram altın fiyatı şu anda 1721 lira. Bu geri çekilmeler kısa vade ve kalıcı olmayabilir diye düşünüyorum. Yıl sonuna kadar gram altın TL fiyatında yükseliş yönünde yeni rekorlar test edilebilir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme