• Haberler
  • Ekonomi
  • Gram altın yatırımcısı endişeli: İslam Memiş gram altında beklenen rakamı açıkladı!

Gram altın yatırımcısı endişeli: İslam Memiş gram altında beklenen rakamı açıkladı!

Altın fiyatlarının son günlerdeki düşüş trendi sürerken, konusunda uzman İslam Memiş'ten dikkat çekici bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Gram altın yatırımcısı endişeli: İslam Memiş gram altında beklenen rakamı açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD'de enflasyon, bir yılın ardından ilk defa yükselerek dikkatleri üzerine çekti. ABD'nin enflasyon verisi, FED'in para politikasını etkileme potansiyeline sahip. Bu verinin duyurulmasının hemen sonrasında altın fiyatları yükselişe geçti, fakat ani bir satış baskısıyla karşılaştı. Altın piyasası, bu hareketlilik sonrasında 'Altın mı alınmalı, yoksa satılmalı?' şeklindeki soruyla neredeyse sallandı. Bu dönemin en büyük merak konularından biri haline gelen bu soru, yatırımcıların zihnindeki soru işaretlerini yeniden canlandırdı.

SON FAİZ ARTIŞI
"Ons altın tarafında ABD enflasyon verisi piyasanın beklentisi doğrultusunda yüksek geldi. Enflasyonun düşük bekliyorlardı ama yüksek geldi. Bu da ister istemez FED'in politikalarında bir değişikliğe neden olabilir. Fed faiz artışlarını biraz daha bekletebilir. Bence son kez faiz artırdı. Ben yıl sonuna kadar FED'den bir faiz artışı beklemiyorum.

Gram altın yatırımcısı endişeli: İslam Memiş gram altında beklenen rakamı açıkladı!
TAKİP ETMELERİ LAZIM
ABD enflasyon verisi açıklandıktan sonra ons altında bir tepki yükselişi gördük. 1.930 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ama tekrar bir satış dalgası geldi. Bizim için şu anki kritik destek seviyesi 1.918 dolar. Ons altın 1.918 dolar seviyesi altında haftalık kapanış yaparsa, 1890 dolar seviyesi gündeme gelebilir. Yatırımcısı 1.890-1.960 bant aralığını takip etmesi lazım.

Yıl sonuna kadar ben 2.000 dolar seviyesinin üzerini bekliyorum. Tekrar 2.080-2.150 dolar bandı söz konusu olabilir. Çünkü FED 'ten artık faizi artırmayacağız sinyali gelirse bu altını pozitif yönde destekler. Kısa vadede bir baskı altında kalıyor ama yıl sonuna kadar süreç içerisinde 2.000 dolar seviyesi üzerinde yılı tamamlarız diye tahmin ediyorum.


FARK VAR
Serbest piyasalarla ekran fiyatı arasında makas aralığı açılmaya devam ediyor. 1.675 TL seviyesinde görünen gram altın, gerçek değer fiyatı serbest piyasalarda 1.716 TL seviyelerinde seyrediyor. Yatırımcısının yıl sonuna kadar bu farka alışması gerekiyor. Ekran fiyatı ile serbest piyasalarda 50 TL'lik bir fark oluşum olabilir. Kotadan dolayı talep artışı da destekler. Dolayısıyla gram altın her zaman serbest piyasalarda 50 TL yüksek olur.

Gram altın yatırımcısı endişeli: İslam Memiş gram altında beklenen rakamı açıkladı!
BİRAZ ZOR GÖRÜLÜR
Kısa vadede 1.700 TL seviyesinin altındaki rakamları alım fırsatı olarak değerlendiriyorum. Ancak serbest piyasalarda 1.700 TL seviyesi altında gram altın şu anki koşullarda biraz zor görülür. Yıl sonuna kadar 1.770-1.820 TL devamında 1.880 TL direnç seviyelerimiz var. Elinde altın bulunduranlar satmak için aceleci davranmaması gerekir. Kotadan dolayı makas aralıkları gündeme gelebilir. Düşük bir fiyat mümkün olmayabilir."

Bakmadan Geçme