Grip vakaları arttı: İşte gribe iyi gelen doğal çözümler

Gripten kurtulmanın yolunu çoğu kişi ilaçta görüyor. Ama evde daha kolay ve sağlıklı bir şekilde hastalığınızı tedavi edebilirsiniz. İşte evde gribi tedavi etmek için 5 doğal çözüm.

Son zamanlarda soğuk havaların etkisiyle grip vakaları artmış durumda. Çoğu kişi grip olduğunda hemen ilaç kullanmayı tercih ediyor. Ama bu hastalığın doğal yollarla tedavisi de var. İşte evde yapabileceğiniz doğal çözüm yolları.

1. Boğaz Ağrısına Karbonatlı Su

1 bardak suya 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı ekleyip içmek boğaz ağrınızı hafifletir. Karışım mikropların güçlenmesinin önleyerek gripinizi hızlı bir şekilde atlatmanıza yardımcı olur.

Karbonatlı Su Nedir? Karbonatlı Su Faydaları Nelerdir?

2. Papatya buharı

Papatya buharı, üst solunum yollarını açmakta etkilidir. Ilık suya birkaç adet papatya kurusu atarak soba veya kaloriferin üstüne asabilirsiniz. Papatya buharlaştığında evin nem dengesini sağlar ve burun tıkanıklığınızın açılmasına yardımcı olur.Papatya Çayı Faydaları, Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var

3. Ballı zencefil

Kuru ve gıcık öksürüğünüz varsa, ballı ve zencefilli bir karışım hazırlayıp sabah ve akşam olmakla 2 şer tatlı kaşığı tüketmeniz öksürüğünüzü durduracaktır. 

Bal ve Zencefil Karışımı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

4. Zerdeçal

Antioksidan özelliği barındıran zerdeçalı salata, çorba, yoğurt veya yumurtanın üzerine serperek tüketmeniz gribinize iyi gelecektir.

Zerdaçalın Faydaları, Nasıl Kullanılır, Zararı Var Mıdır? - Yemek.com

5. Tavuk suyu

Tavuk suyu çorba, ateş veya ishal durumlarında vücutta sıvı ve elektrolit sağlamak için etkili bir yoldur. Ayrıca, kaslarınızı gevşetmek ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarınızı hafifletmek için anti-inflamatuar etkiye de sahiptir.

Tavuk Suyu Çorbası - Çorba Tarifleri - Kış Çorbası | Mutfağımdan Tarifler

Özel Haber

Bakmadan Geçme