GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat: Bakan Koca Müjdeyi Verdi: O Süre 1 Yıl Uzadı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Resmi Gazetede yayınlanan son Cumhurbaşkanlığı kararına göre GSS prim borcu olanlara yönelik yeni bir bilgilendirmede bulundu.

2023 yılı sonunda sona ermesi beklenen GSS prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden faydalanamama kararı 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı. GSS prim borcu olanlar artık önümüzdeki yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilecek.

Bakan Koca sosyal medya hesabından konuyla ilgili ilk paylaşımı yaptı. Prim borcu olanların da sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini hatırlattı. Konu ile ilgili Twitter hesabını kullanarak halka sesinin Fahrettin Koca açıklamalarına şu sözleri ekledi:

Karar Resmi Gazeteye Düştü!

“Genel sağlık sigortası prim borcu bulunan vatandaşlarımızın bakanlığımıza bağlı olarak sağlık kurumları ile veya üniversite hastanelerinin de verilen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.”

GSS Nedir? GSS Prim Borcu Nasıl Sorgulanır?

Genel sağlık sigortası kanun hükmüyle yürürlüğe girmiş ve tüm Türkiye'de bulunan T.C vatandaşı bireyin ücretsiz muayene ve tedavi hakkından faydalanabilmesini sağlayan bir yapıdır. Genel sağlık sigortasına yönelik prim borcunu sorgulamak ve ödeme yapmak isteyenler e-devlet sistemi üzerinden “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” alanını kullanabilir.

 

Bakmadan Geçme