• Haberler
  • Güncel
  • Güler Pekkendir'den, Hakimiyet Gazetesi'ne anlamlı ziyaret

Güler Pekkendir'den, Hakimiyet Gazetesi'ne anlamlı ziyaret

Mehir Vakfı Genel Müdürü Güler Pekkendir, gazetemize ziyarette bulundu. Yazı İşleri Müdürü Zafer Samancı ile sohbet eden Pekkendir, yaptıkları faaliyetler hakkında önemli bilgiler verdi.

Güler Pekkendir'den, Hakimiyet Gazetesi'ne anlamlı ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak Mehir Vakfı’nın 1995 yılında kurulduğunu söyleyen Güler Pekkendir, “Bağışçılarımızın sayesinde bu zamana geldik ve sizlerin aracılığıyla da onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Mehir Vakfı’nın çiftleri evlendirme konusundaki bazı temel kriterlerinden bahseden Pekkendir, 18 yaşına girmiş olması gerektiğinin ve asgari ücretli olmanın önemli olmadığının altını çizdi.

Daha sonra ise yaptıkları çalışmalar hakkında konuşan Genel Müdür Güler Pekkendir, “Diyanet Vakfı ile 81 ilde protokol gerçekleştirdik. Depremzede çiftlerimizi evlendirdik. Toplu düğün projelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Düğün yapma, salon tutma ve arabuluculuk yapma gibi işlere girmediklerini belirten Pekkendir, çeyiz yardımı yaptıklarını ve bir evde ne lazımsa A’dan Z’ye çiftlerin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Bugüne kadar Mehir Vakfı olarak 13 bin kişiyi evlendirdiklerini söyleyen Güler Pekkendir, “Bu çiflerimizden sadece 3 kişi boşandı. Hatta şöyle gurur verici bir durumla karşılaştık. Yıllar önvce evlendirdiğimiz bir kişi daha sonra vakfımıza tekrar gelip bağış yapmak istediğini söyledi. Ben herkesi vakfımıza kahve içmeye bekliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak ise Mehir Vakfı Genel Müdürü Güler Pekkendir, Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zafer Samancı’ya hediye olarak saat ve kitap takdim etti. 
 

Bakmadan Geçme