Günay: Srebrenitsa, İnsanlığın Adalet Arayışının Sembolü Haline Geldi

​​​​​​​Konya'da faaliyet gösteren, Aliya Izzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, 1995 yılında Bosna'da yaşanan Srebrenitsa Katliamının 27'inci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Günay mesajında, bu büyük trajedinin sadece Bosna Hersek'in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldiğini kaydetti.  

Günay: Srebrenitsa, İnsanlığın Adalet Arayışının Sembolü Haline Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘SONSUZA DEK KALBİMİZDE HİSSEDECEĞİZ’

Günay mesajında: “Srebrenitsa Katliamının hayatımızın en üzüntü verici olaylarından biri olduğunu ifade ederek, dünyanın gözü önünde benzeri görülmemiş bir insanlık suçunun işlendiğini belirtti. Günay şöyle devam etti: “Kendilerini Birleşmiş Milletlerin (BM) güvenliği altında olduğuna inanan kadınlar, çocuklar, eşler, kardeşler, akrabalar ve onların komşuları, 8 bin 372 Bosnalı Müslüman ve Hırvat, Sırp askerler tarafından kalleşçe katledildi. Türkiye olarak, 1995 yılında Avrupa'nın ortasında katledilen Bosnalı kardeşlerimizin acısını sonsuza dek kalbimizde hissedeceğiz. Türkiye her daim mazlumların yanında oldu ve dünya döndükçe olmaya devam edecek.”

‘İNSANIN KALBİ O ÜLKEYİ TAŞIR’

Türkiye’nin tarih boyunca zorda kalan pek çok halka, dili, dini ve ırkı ne olursa olsun yardımcı olduğunu söyleyen Günay, “Bizler kim dara düşmüşse, kol kanat geren, kim el uzatsa o eli tutan bir milletin çocuklarıyız. Derler ki: İnsanın kalbi o ülkeyi yaşatırmış. Umarım iyi kalpli insanların merhameti ve cesareti sayesinde yıllardır süre gelen bu dostluk sonsuza dek sürer.” dedi.

‘ADALET ARAYIŞININ SEMBOLÜ HALİNE GELDİ’

Mesajında, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya Izzetbegoviç’i de anan Günay, Izzetbegoviç’in 'Soykırımı asla unutmayın, unutulan soykırım tekrarlanır.' sözünü de hazırlatarak, Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen katliamları asla unutmayacağız. Aradan çeyrek asır geçmesine rağmen halen bin kurbanının kayıp olduğu bu büyük trajedi sadece Bosna Hersek'in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldi. Bosnalı Hersekli kardeşlerimizin hak ve adalet arayışlarında onları asla yalnız bırakmayacağız." dedi.

Bakmadan Geçme