- Haberler
- Güncel
- Gündem olan görüntülerle ilgili bakanlıktan açıklama: Eski olay yeniymiş gibi sunulmuş
Gündem olan görüntülerle ilgili bakanlıktan açıklama: Eski olay yeniymiş gibi sunulmuş
Ticaret Bakanlığı, Bursa'da bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiğine ilişkin görüntülerle ilgili açıklama yaparak, paylaşımların eski tarihli olduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir manipülasyon içerdiğini bildirdi.
Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Bursa’da bir üreticiye ait biberlerin hayvanlara yem olarak verildiğine ilişkin paylaşılan görüntüler hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, söz konusu içeriklerin yeni bir olaya ait olmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik şekilde yeniden dolaşıma sokulduğunu bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, görüntülerin 2025 yılı Ağustos ayında yaşanan bir olaya ait olduğu belirtilerek, olayın o tarihte incelemeye alındığı ve Bursa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yerinde denetim yapıldığı ifade edildi. Sürecin adli mercilere de intikal ettiği aktarıldı.
Açıklamada, görüntülerin yeniden servis edilmesinin “kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir manipülasyon girişimi” olduğu vurgulandı. Ayrıca içeriklerin üretici ve tüketici arasında sorun varmış gibi gösterilmesinin de gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.
Bakanlık, yalan ve yanıltıcı içeriklerle ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, ilgili hesaplar hakkında adli işlemlerin sürdüğünü belirtti. Açıklamada, denetim ve şeffaflık çalışmalarının kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.