Gündemdeki Önemli Gelişmeler

Bugün Türkiye, diplomatik, siyasi, ekonomik, güncel ve spor alanlarında yoğun bir gün geçirecek gibi görünüyor.

Bugün Türkiye, diplomatik, siyasi, ekonomik, güncel ve spor alanlarında yoğun bir gün geçirecek gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Güven Mektubu Takdim" törenlerinin ardından Avusturya, Tunus, Singapur ve Portekiz büyükelçilerini kabul edecek. Bu diplomatik görüşmelerde, ülkeler arası ilişkiler ve işbirliği konularının yanı sıra bölgesel meseleler ele alınacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da Aşağı (Şadırvan) Camisi'nde gerçekleşecek cenaze törenine katılarak, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun eşi Hatice Fırıncıoğlu için başsağlığı dileklerini iletecek. Ayrıca, Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Ombudsman Bartınlılarla Buluşuyor" etkinliğine de iştirak edecek.

TBMM'de ise CHP, MHP ve DEM Parti Grup toplantıları gerçekleşirilecek. Genel Kurulda en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ve SSK, Bağkur emekli maaş artış oranına yüzde 5 ilave edilmesini içeren önemli bir çalışma hayatıyla ilgili kanun teklifi görüşülecek.

Ekonomi ve finans dünyasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türk Devletleri Rekabet Konseyi 1. Toplantısı ve Seremonisi"ne, "İstanbul Mobilya Fuarı Açılış Töreni"ne ve "Yeni Şafak-Türkiye'nin Birikimi 30 Yaşında" etkinliğine katılarak Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini güçlendirmek üzere çeşitli temaslarda bulunacak. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi İmza Töreni'ne katılarak deniz güvenliği ve ulaştırma altyapısı konularında önemli adımlar atacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayı tüketici güven endeksi göstergelerini, geçen yılın üçüncü çeyreğine ilişkin hane halkı yurt içi turizm verilerini ve Aralık 2023 dönemi motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 4 yıl vadeli devlet tahvili ile 6 yıl vadeli devlet tahvilinin ihracının yanı sıra, 5 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Filistin konulu toplantısına katılarak Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası diplomasi alanındaki rolünü vurgulayacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Rami Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Türkiye'nin Birikimi 30 Yaşında" programına katılarak Türkiye'nin medya ve iletişim alanındaki başarılarını vurguladı.

Spor dünyasında ise Trendyol Süper Lig'in 22. haftası başladı. Atakaş Hatayspor-Corendon Alanyaspor, Siltaş Yapı Pendikspor-Kasımpaşa ve Beşiktaş-Yukatel Adana Demirspor müsabakalarıyla heyecan dolu bir hafta başlayacak. Ayrıca, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu grup maçları başladı. Pınar Karşıyaka, İspanya'nın Lenovo Tenerife ekibini ağırlarken, Galatasaray Ekmas ise Almanya'nın Telekom Baskets Bonn takımına konuk olacak. 2024 CEV Kadınlar 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası 1. Raunt Elemesi ise Ankara'da başlayacak, Türkiye ilk maçında Romanya ile karşılaşacak.

 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme