• Haberler
  • Güncel
  • Güneş yüzünü tekrardan gösterdi besiciler meralara açıldı!

Güneş yüzünü tekrardan gösterdi besiciler meralara açıldı!

Soğuk hava nedeniyle hayvanları içeriye kapayan besiciler, havaların ısınmasıyla birlikte tekrardan hayvanları meralarda otlatmaya başladı. İşte ayrıntılar…

Muş'ta havaların soğumasıyla birlikte hayvanları içeride besleyen besiciler, güneşin tekrardan kendisini göstermesi üzerine meralara çıkmaya başladı. Yem ve saman masrafından tasarruf etmenin başında gelen hayvan otlakları, hayvancıların zorlu şartlar altında en büyük destekçisi olarak görülürken, Muş’ta hayvancılık yapan çiftçiler için de görülmez bir nimet değerinde. 

Güneş yüzünü tekrardan gösterdi besiciler meralara açıldı!
Yaygın beldesinde besicilik yapan Yılmaz Bingöl, hayvanların kış boyunca kapalı alanlarda kaldığını söyledi.
Bu durumun maliyetli olduğunu belirten Bingöl, "Havanın sıcak olması besiciler için çok önemli. Çünkü yem bitkilerinin maliyeti oldukça yüksek. Hayvanların merada beslenmesi bizi ekonomik açıdan olumlu etkiliyor. Yemden, zamandan tasarruf ediyoruz. Hayvanları akşam saatlerine kadar otlatıyoruz. 200 küçükbaş hayvanım var. Aralık ayına girmemize rağmen hava sıcak geçiyor. Dağlar açık ve kar yok. Aralık ayının sonuna kadar hava sıcaklıklarının böyle gitmesi için dua ediyoruz." diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme