• Haberler
  • Güncel
  • Güney Kore'nin Hwaseong şehri Aksaray ile kardeş şehir oldu

Güney Kore'nin Hwaseong şehri Aksaray ile kardeş şehir oldu

Aksaray ve Güney Kore'nin Hwaseong şehri yetkilileri arasında imzalanan protokolle kardeş şehir oldu.

Güney Kore'nin Hwaseong şehri Aksaray ile kardeş şehir oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksaray ve Hwaseong şehrinin kardeş şehir olması için imzalanan protokollün töreni Aksaray Belediyesi hizmet binasında gerçekleşti. Törene, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve Güney Kore'den gelen Hwaseong Şehir Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong ile İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim katıldı. İmzalanan protokolle Aksaray ve Hweseong resmi olarak kardeş şehir oldu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Güney Kore'den gelen misafirlerine Aksaray'ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi. Ardından, Hwaseong Şehir Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong'a,  Aksaray Kadın Aktivite Merkezleri'nde üretilen el işlemesi ürünleri hediye etti.

Güney Kore'nin Hwaseong şehri Aksaray ile kardeş şehir oldu

Başkan Dinçer, Güney Kore heyeti ile imzaladıkları ‘Kardeş Şehir’ protokolü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hwaseong Şehri Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim ve Hwaseong Şehri İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim’i belediyemizde misafir ederek ‘Kardeş Kent’ protokolümüzü imzaladık. İş birliği kapsamında ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında adımlar atılacak. Bu tarihi iş birliği, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Hem Aksaray hem de Hwaseong şehri için bu yeni dostluk ve iş birliği ülkemize ve Güney Kore’ye hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme