Hacı adaylarının Arafat'a intikali başladı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'da aralarında Türklerin de bulunduğu hacı adaylarının Arafat'a intikali başladı.

Hacı adaylarının Arafat'a intikali başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aralarında Türklerin de bulunduğu hacı adaylarının bir kısmı kafileler halinde Mekke'ye 25 kilometre mesafedeki Arafat'a hareket etti.

Bazı hacı adayları Arafat'a hareketleri öncesinde ailelerini arayarak helallik istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otellerinden otobüslerle alınarak Arafat'a götürülecek hacı adayları burada kendileri için hazırlanmış çadırlara yerleşeceği öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanı "Vakfe duası" yapacak

Arife günü öğle ve ikindi namazlarının birleştirilerek (Cem-i takdim) kılınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Vakfe duası yapacağı açıklandı. Hacı adayları Arafat'ta vakitlerini Kur'an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçirecek.

Akşam ve yatsı namazlarını yatsı vaktinde birleştirerek "Cem-i tehir" yapacak hacı adayları, Müzdelife vakfesini yapacak.

Müzdelife'de şeytana atılacak taşları toplayacak hacı adayları, daha sonra Mina'daki "Cemerat" bölgesine hareket edecek. Kurban Bayramı'nın birinci günü hacı adayları, "Büyük şeytana" yedi taş atacak.

Bakmadan Geçme