Haddini aşan İsrail geri adım attı

Bir Hahamın Mescid-i  Aksa'da yaptığı sözde sessiz ibadete onay veren yerel mahkemenin kararını İsrail üst mahkemesi bozdu.

Haddini aşan İsrail geri adım attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HADSİZLİĞİ ÜST MAHKEME BOZDU

İsrailli bir hahamın, geçen ay Mescid-i Aksa'da dua ettikten sonra kutsal mekana ziyareti iki hafta süreyle yasaklanmıştı. Ancak geçtiğimiz Salı günü Batı Kudüs'te bulunan bir İsrail mahkemesi, hahamın sessizce yaptığı ibadetin "polis talimatlarını ihlal etmediğini" söyleyerek yasağı iptal etmişti. İsrail'de üst mahkeme Yahudilerin Mescid-i Aksa'da sessizce ibadet etmesine onay veren kararı bozdu. Yahudilerin kutsal mekanda ibadet etme yasağını onayladı. İsrail'de bölge mahkemesi Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da Yahudilerin ibadet etme yasağını onaylayarak bir alt mahkemenin salı günü Filistinde ve Müslüman dünyasında öfkeye yol açan kararını bozdu.Bu karar ise tüm dünya’da  geniş yankı buldu.

Konunun son derece hassas olduğunu ifade eden Konyalılar ise İsrail devletinin Mescid-i Aksa konusunda haddini çoktan aştığı konusunda hem fikir, Emekli memur Mehmet Yılmaz ‘Mescid-i Aksanın biz Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu vazgeçilmez olduğunu İsrail biliyor. Bizim Kırmızı noktalarımızdan biri Mescid-i Aksadır. Onlar haddini çoktan aştı. Gerekenin yapılması şart’ ifadelerini kullanırken üniversite öğrencisi Melis Gür ise İsrail ABD’den aldığı güç ile bu hadsiz davranışları sergiliyor. Bizim ordumuzun yarısı onları bir kaşık suda boğmaya yeter. Bizim sabrımızı taşırmasınlar’ dedi.   Esnaf Hasan Ertuğrul ise ‘İslam karşıtlığı her yerde var. Mescid-i Aksa bizim olmazsa olmazımız. İsrail haddini bilecek yoksa Biz Müslüman Türk milleti olarak gerekeni onlara yaparız. ‘ şeklinde konuştu. ŞEYMA BIYIKLI

Bakmadan Geçme