Haftanın en ucuz yatırım aracı belli oldu! Nakit ihtiyacınız varsa dikkat!
Ev araba alacaklar dikkat! Finansal Analist İslam Memiş, piyasalarla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Borsa, dolar, altın, gümüş ve Bitcoin için öngörülerini paylaşan Memiş, özellikle nakit ihtiyacı olan yatırımcılara dikkat çeken bir uyarı yaptı.
Ev araba alacaklar dikkat! Finansal Analist İslam Memiş, piyasalarla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Borsa, dolar, altın, gümüş ve Bitcoin için öngörülerini paylaşan Memiş, özellikle nakit ihtiyacı olan yatırımcılara dikkat çeken bir uyarı yaptı.
Borsa İstanbul’da 11.800 puan seviyesinin hedefte olduğunu belirten Memiş, bu seviyeden sonra kâr satışlarının gelebileceğini söyledi. “Kısa vadede borsaya yeni girecek yatırımcılar için fırsat doğabilir” dedi. Doları bu haftanın en ucuz yatırım aracı olarak nitelendiren Memiş, 41 lira seviyesinde işlem gören kurun yıl sonuna kadar 43,80 – 45 lira aralığını test etmesini beklediğini aktardı. Bitcoin’in de 12.500 dolara gerilemesine rağmen yıl sonuna kadar 127.500 dolar seviyesini hedeflediğini belirterek “Dolar ve Bitcoin bu haftanın en önemli iki fırsatı” yorumunda bulundu.
“EV VE ARABA ALMAK İÇİN BOZDURULMALI MI?”
Altın konusunda ise temkinli konuşan Memiş, ons altının 3.713 dolar seviyesinde olduğunu, ancak bu haftanın alım için uygun olmadığını vurguladı. Gram altının 5.080 lira direncine dikkat çekerek “Kar satışlarını beklemek daha mantıklı” dedi. Gümüşün ons fiyatının 43,66 dolara ulaştığını hatırlatan Memiş, yıl sonuna kadar 45 dolar seviyesinin görülebileceğini söyledi. Son olarak, nakit ihtiyacı olanlara seslenen Memiş, “Bu hafta ev ya da araba almak için bozdurmalı mıyım? Evet” diyerek kısa vadede satış yapmanın doğru olabileceğini ifade etti.


