Hamile kadınların tercihi Prenses doğum

Son dönemde anne adaylarının sıklıkla tercih ettiği Prenses Doğum'a ilgi artmaya devam ediyor. Jinekolojik onkoloji kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Fatih Yılmaz Prenses doğumun merak edilenlerini anlattı

Medova Konya hastanesi doktorlarından Jinekolojik onkoloji kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Fatih Yılmaz, son dönemde anne adayları tarafından ilgi gören ve sıkça araştırılan prenses doğumun her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Hamile kadınların tercihi Prenses doğum

Halk arasında Prenses doğum olarak bilinen epidural doğum hakkında şu bilgileri verdi ‘Epidural anestezi anestezi uzmanı tarafından vücudun belirli bölgesindeki ağrı iletimini durduran bölgesel anestezi türlerinden birisidir. Doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olarak bilinmektedir. Normal doğuma uygun görülen gebelerde rahim ağzı açıklığı 4 cm ye ulaştığında ve rahimdeki kasılmaları düzenli olduğu vakit epidural anestezi yapılır bu işlem esnasında minimal ağrı hissedilebilir ancak bu ağrı doğum ağrısı yanında çok hafif düzeydedir’ dedi.

Hamile kadınların tercihi Prenses doğum

Epidural anestezi ile dogum ağrısının hemen geçtiğine de dikkat çeken Yılmaz  ‘Epidural anestezi ile dogum ağrısı  hemen geçer. Doğumu kolaylaştırmak için gerekebilen epizyotomi için ek bir anestezi gerektirmemektedir. Epidural anestezi işleminde en önemli nokta anestezi uzmanının tecrubesidir. Epidural anestezi hakkında düşülen bir hata epidural anestezinin doğumu yavaşlattığı bilgisidir. Epidural anestezi aksine uygun zamanda takıldığında normal doğumu ilerlemesini hızlandırır ancak epidural anestezi doğum hastasını rahim ağzı açıklığı 4  cm varmadan ve sancıları düzenli hale gelmeden yani erken uygulanırsa doğum yavaşlatır. Böylelikle doğumu epidural anestezi uygun hastada, uygun zamanda ve deneyimli doğum ve anestezi uzmanı tarafından yönetildiğinde doğuma pozitif katkıları fazladır’ şeklinde konuştu..

Hamile kadınların tercihi Prenses doğum

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme