• Haberler
  • Konya
  • Hamsi Bolluğu Konya'ya da Sirayet Etti: Bereketli Sezon Başlıyor

Hamsi Bolluğu Konya'ya da Sirayet Etti: Bereketli Sezon Başlıyor

Trabzon'da denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte başlayan hamsi sezonu, Konya'da da sevindirici bir bereketle devam ediyor. Son 10 yılın en verimli sezonlarından biri olarak değerlendirilen hamsi bolluğu, tezgahlarda uygun fiyatlarla tüketicilerle buluşuyor.

1 Eylül itibariyle denize açılan teknelerin başlattığı sezon, birçok balıkçının beklentilerinin üzerinde bir bereketle karşılanıyor. Konya'da da bu bereketin etkisiyle hamsi fiyatları düşerken, kilosu 30-40 TL arasında değişen uygun fiyatlarla satılıyor.

Balıkçılar, bu sezonun hamsi açısından oldukça bereketli geçtiğini belirtiyorlar. Vatandaşların hamsi tüketiminde artış yaşandığını dile getiren balıkçılar, yaz mevsiminde tuzlama için hamsi alımının da arttığını vurguluyorlar.

Hamsinin lezzeti ve besleyici özellikleriyle bilinen bir deniz ürünü olduğunu ifade eden balıkçılar, bu bereketin tüketicilere ekonomik fiyatlarla ulaşmasıyla birlikte hamsinin sofralarda daha sık tercih edildiğini belirtiyorlar.

Balıkçılar, bu sezonun devamında da bol miktarda hamsi avlanmasını beklediklerini ve tüketicilere kaliteli ve uygun fiyatlı ürün sunmaya devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Hamsi bolluğuyla geçen bu sezonun, hem tüketicileri memnun ettiğini hem de balıkçıların ekonomik anlamda rahatlamasını sağladığını sözlerine ekliyorlar.

Özel Haber

Bakmadan Geçme