Hasan Ekici: KOP kaderine terk edildi

Gelecek Partisi kontenjanından CHP Konya 2. Sıra Milletvekili adayı Hasan Ekici, sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımında Konya'nın tarihi projesi KOP'un kaderine terkedildiğini belirtti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hasan Ekici: KOP kaderine terk edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya kamuoyunda son dönemde gündemden düşmeyen kuraklık, çekilen yeraltı suları,  obruklar ve çölleşmenin yaklaşan bir kıtlığın habercisi olduğunu ifade eden Ekici, Konya Ovası’nın can çekiştiği bir dönemde Konya tarihinin en önemli projelerinden olan Konya Ovası Projesi’nin (KOP) belki de rant getirmeyecek bir proje olduğu için kaderine terkedildiği ifade ederek şunları söyledi: “- Hani bizim 100 yıllık bir Konya Ovası Projemiz vardı. Yani KOP! Göksu'nun, Kızılırmak'ın, Fırat'ın, Dicle'nin suları ovamıza akacaktı. Kulu’dan Çumra’ya, Yunak’tan Karapınar’a, Ereğli’den Ilgın’a tüm Konya toprakları suya doyacaktı. Çiftçimizin, Konya'mızın kötü kaderi değişecekti. Bu tarihi projemizin akıbeti ne oldu? Söyleyelim, KOP yıllardır hiç ilerlemedi, tam bir yılan hikayesine döndü. Bu toprakların evladı Ahmet Davutoğlu Başbakanlık döneminde KOP’u bitirecekti. Ama bitirtmediler! Kimler bitirtmedi? Neden bitirtmediler? Yıllardır Konya’dan en yüksek desteği alan iktidar partisi bu sefer karşısında farklı bir sonuç görecek. Buna yürekten inanıyoruz. Sahada Konyalı hemşehrilerimizi bugüne kadar ilk defa bu kadar kararlı görüyoruz.”

“14 MAYIS SON VİRAJ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacağı süreçte Konya’nın sorunları birlikte takip edeceklerini ifade Eden Hasan Ekici, tek adam yönetiminin ülkemizi oldukça geriye götürdüğünü ve bu durumdan kurtulmak için 14 Mayıs’ın son fırsat olduğunu sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme