• Haberler
  • Konya
  • Hasan Kılca: çalışmalarımız, şehrimizin ve ülkemizin turizm potansiyeline ivme kazandırıyor

Hasan Kılca: çalışmalarımız, şehrimizin ve ülkemizin turizm potansiyeline ivme kazandırıyor

İstanbul, Konya'nın zengin kültürünü ve tarihini Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla yakından tanıma fırsatı buldu. 23-26 Kasım tarihleri arasında KONSİAD'ın öncülüğünde İstanbul Atatürk Limanı Fuar Alanı'nda düzenlenen 'Konya İl Tanıtım Günleri'ne katılan Karatay Belediyesi, ilçenin zengin tarihi ve kültürel değerlerini başarıyla tanıttı.

Hasan Kılca: çalışmalarımız, şehrimizin ve ülkemizin turizm potansiyeline ivme kazandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu özel etkinlikte, Karatay Belediyesi'nin açtığı stant, Konya ve Karatay'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini detaylıca anlatan broşürler, kitapçıklar ve benzersiz projelerle ziyaretçilerin ilgisini çekti. Ayrıca, Karatay Lavanta Bahçesi'nden elde edilen lavanta ürünleri de misafirlere ikram edildi, bu da Karatay'ın doğal güzelliklerini tanıtma fırsatı sundu.

Etkinliğe, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve diğer önemli isimler katılarak, Karatay Belediyesi'nin standını ziyaret etti. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İstanbul'da gerçekleştirilen Konya İl Tanıtım Günleri'nin önemine dikkat çekerek, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese minnettarlığını ifade etti.

Başkan Hasan Kılca, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’da belediyelerimiz ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Konya İl Tanıtım Günleri’ndeyiz. Belediyelerimiz, sanayicilerimiz ve esnaflarımız; şehrimizin tarihini, güzelliklerini ve değerlerini tanıtıyoruz. Biz belediyeler de şehrimizde ve ilçelerimizde yaptığımız hizmetleri anlatıyoruz. Esnaflarımız Konyamızın tüm tat ve lezzetlerini buraya taşıdılar. Konya, ülkemizin önemli bir merkezi olma yolunda önemli mesafeler kat etti. Bizler de Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptık. 800 yıllık geçmişiyle Obruk Hanı başta olmak üzere ilçemizdeki tarihi daha birçok mekânın restorasyonu, Savatra Antik Kentimizdeki ve Boncuklu Hüyük’teki kazıları, Karatay Lavanta ile Mevlana Gül Bahçelerimiz; şehrimiz ile ilçemizin turizm potansiyeline önemli değerler ve ivmeler katıyor. Konyamızı ve şehrimizin turizm merkezi yapacak bu ve daha birçok çalışmalarımızı bu tür platformlarda anlatıyoruz. Tabi, İstanbul’da ciddi manada Konyalı hemşehrimiz var. Bizler de Hz. Mevlana’nın ‘gel’ çağrısını yineliyor; Konyamızı, Karatay’ımızı ve daha birçok değerimizi özleyen tüm hemşehrilerimizi, tüm vatandaşlarımızı standımıza davet ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme