Hasanşeyhliler Güz Kahvaltısında Mevlana'yı Andı

İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü, hizmet ve aktiviteleri ile öne çıkan, Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanşeyh Köyü'nün ve İzmir'de yaşayan sakinlerinin kurduğu Hasanşeyhliler Derneği, Buca'da bir kır restoranında düzenlediği güz kahvaltısında Mevlana'yı semazen gösterileri ile andılar.

Hasanşeyhliler Güz Kahvaltısında Mevlana'yı Andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevlana Celaleddin Rumi'nin  Rabb’ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü 749. Ölüm yıldönümünde "Dostluk Vakti" teması ile düzenlenen programa Hasanşeyhlilerin ilgisi yoğun oldu.

Dernek başkanı Ali Devebacak program sonunda bir açıklama yaparak; ‘Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün’ sözleriyle insanlığı dürüstlüğe, doğruluğa ve kendimiz olmaya çağıran Mevlana’nın bıraktığı en büyük miras, sevgi ve hoşgörüdür. Günümüzde evlat babayla, komşu komşu ile anlaşamazken, Mevlana hak diniyle topluma çok şeyler anlatmıştır. İnsanlar dünyanın farklı yerlerinden gelerek onun aşkıyla Müslüman oluyor. Bu nedenle, her zaman barış, hoşgörü ve sevgi mesajları veren Mevlana’yı hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Toplumların değerlerini yansıtan, evrensel insanlık sevgisi ile günümüze ışık tutan Mevlana gibi şahsiyetlerin her zaman örnek alınması, insanlığın manevi ve sosyal kazancıdır .” Dedi.

Kendisi de bir Hasanşeyhli olan Konyalılar Federasyonu başkanı Yusuf Devebacak’ın onur konuğu olarak katıldığı program, dernek çatısı altında birleşen İzmir’de yaşayan Konyalıların memnuniyeti ile sona erdi. FATMA DOĞANAY

Bakmadan Geçme