Hastanede kaldığı odayı ateşe verdi

Batman'da özel bir hastanede tedavi görüyordu. Nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kaldığı odayı ateşe verdi.

 

Batman’da saat 03.00 sıralarında yaşanan olayda özel bir hastanenin 6. katında psikiyatri tedavi gören bir şahıs kendini ve hastanede olan herkesi tehlikeye atarak kaldığı odayı ateşe verdi.

Durumun farkına varan hastane personeli olayı ekiplere bildirdi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. İtfaiye ekipleri  ve vatandaşlar hastanede mahsur kalan hastalara yardım ettiler. 

Mustafa Yeşilırmak da o vatandaşlar içindeydi. Yeni doğan bebekleri kurtaran Yeşilırmak olayı şöyle anlattı: 

“Ofisimde çalışıyordum. Çalıştığım esnada dışardan çok yoğun sesler gelince balkona çıktım. 2 tane genç, hastanenin kapısını açmaya çalışıyordu. Hastanenin en son katında dumanlar yükseliyordu. Ben de apar topar çıktım yardım etmeye gittim. Biz geldiğimizde kimse yoktu, biz ilk müdahaleyi yaptık. 13 tane yeni doğan bebek yoğun bakımda vardı. Toplan 2 tane yavru bebeği kurtardım dumanların arasından. Dumanların arasından bebekleri kurtarırken çok zorlandım, bebeklerde serum takılıydı. Dumandan önümü göremiyordum, çok zorluklarla 2 bebeği kurtardım”.

Hastalar Batman Eğitim Araştırma Hastanesi sevk edildi. Olayı çıkaran psikiyatri hastası ise gözaltına alındı. Olay ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bakmadan Geçme