• Haberler
  • Dünya
  • Hastanelerde dahi gerekli tıbbi ilaçlar bulunamıyor

Hastanelerde dahi gerekli tıbbi ilaçlar bulunamıyor

Gazze Şeridi'nde savaş başladığından beri hastanelerde dahi gerekli tıbbi ilaçlar bulunamıyor

İsrail'in 5 ayı aşkın süredir sürekli bombardıman altında tuttuğu halkın, açlık ve susuzlukla mücadele ettiği Gazze Şeridi'nde, özellikle kronik hastalığı olan ve rutin tedaviye ihtiyacı olan çocuklar olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan 6 yaşındaki kistik fibrozis hastası Fadi ez-Zenat'ın durumu her geçen gün kötüleşiyor. Fadi, Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'nde yatmakta ancak bölgedeki tıbbi imkânsızlıklar nedeniyle gerekli tedaviyi alamıyor.

GEREKLİ İLAÇLAR BULUNAMIYOR!

Hızla kilo kaybeden Fadi'nin annesi Şeyma ez-Zenat, oğlunun durumundan endişe duyduğunu belirterek, "Bu hastalık için iyi beslenme ve uygun tedavi gerekiyor. Ancak Gazze'nin kuzeyindeki kıtlık nedeniyle bunlar mümkün değil. Bölgede sağlıklı gıda bulunmuyor" dedi.

Şeyma ez-Zenat, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinli çocukların ihtiyaç duyduğu sebzeler, meyveler, yumurtalar ve kuruyemiş gibi gıdaların tükendiğini ifade ederek, savaş başladığından beri

hastanelerde dahi gerekli tıbbi ilaçların bulunmadığını söyledi. Oğlunun tedavi görebilmesi için özel ilaçlara ihtiyaç duyduklarını belirten Şeyma ez-Zenat, tüm dünya ülkelerine Gazze'ye yardım çağrısında bulundu.

AA

Bakmadan Geçme