• Haberler
  • Güncel
  • Hastanelerde 'Onaylı Randevu' dönemi başladı! Randevuya gidemeyecek hastalar bu şekilde bildirecek!

Hastanelerde 'Onaylı Randevu' dönemi başladı! Randevuya gidemeyecek hastalar bu şekilde bildirecek!

Sağlık Bakanlığı randevu alan ama hastaneye gitmeyen kişiler hakkında çalışma başlattı. Bakanlığın yaptığı çalışmalar sonucunda 'Onaylı Randevu' dönemine geçildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılına 23 milyon kişinin MHRS üzerinden hastane randevusu aldığını ancak hastaneye gitmediğini açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı hastane randevusu alarak hastaneye gitmeyen kişiler hakkında çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda ‘Onaylı Randevu’ dönemine geçildi. Onaylı randevu sisteminde hastane randevusu alan kişiler randevu tarihinden önceki gün saat 20.00’a kadar randevusunu onaylaması veya randevuya gidemeyeceğini MHRS sistemine bildirmesi gerekecek. 

Hastalar, MHRS internet sitesi, mobil uygulaması veya ‘ALO 182’ çağrı merkezi üzerinden hastane randevusu oluşturacak. Onaylı randevu uygulaması ile, hastaların randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’a kadar randevusunu onaylaması veya hastaneye gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. 

Bu şekilde bildirilen randevular otomatik olarak iptal edilecek. Randevuya gidilmediği taktirde aynı birimden 15 gün randevu alamama durumu ise randevu onaylanmadığı taktirde geçerli olmayacak. Bu durumda hastalar tekrardan randevu alabilecek.  

Randevusunu onayladığı halde hastaneye gitmeyen kişiler 15 gün aynı birimden randevu alamayacak.  

Bu uygulamadan 65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf tutulacak.  

Onaylı Randevu Sistemi’nde, onaylanmayan randevular, daha önceden talep oluşturmuş hastalara ulaştırılarak onların randevu alması sağlanacak.  

AA

Bakmadan Geçme