Hatay T tipi Cezaevinde İsyan 3 ölü

Hatay T tipi kapalı cezaevindeki bir gurup hükümlü ve tutuklunun firar girişimi sonrasında isyan çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile Çıkan olaylarda bastırılan isyan kalkışmasında çıkan olaylarda 3 mahkum hayatını kaybetti.

Hatay T tipi Cezaevinde İsyan 3 ölü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatay T tipi kapalı cezaevindeki bir gurup hükümlü ve tutuklu firar girişiminde bulundu. İnfaz koruma memurları ve askerlerin zamanında müdahalesi ile firar girişimi önlendi. Daha sonra firar girişiminde bulunan tutuklu ve hükümlüler kaldıkları koğuşlarda yangın çıkararak cezaevini tahrip etti. Güvenlik güçlerinin müdahalesi ile isyam bastırılıp yangın söndürüldü. Çıkan olaylarda yaralanarak hastanelere kaldırılan 12 mahkumdan3’ü hayatını kaybetti. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, depremin vurduğu Hatay'daki T Tipi Cezaevi'nde mahkumların isyan ettiğini doğruladı. Açıklamaya göre yaralı 12 mahkumdan 3'ü öldü, tahrip olan cezaevi boşaltıldı.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Maraş'taki depremin ağır yıkıma neden olduğu Hatay'daki T Tipi Kapalı Cezaevi'nde  bir gurup tutuklu ve hükümlülerin isyan girişiminde bulunduğu iddiasını doğruladı.  
CTE, firar girişiminin önlenmesi için yapılan müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklunun yaralandığını, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ünün hayatını kaybettiğini, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını duyurdu.

CTE'den yapılan yazılı açıklamada, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun firar teşebbüsünde bulunduğu ve ardından yangın çıkardığı ifade edildi.

CEZAEVİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ, BOŞALTILDI
"Firarı önlemek, yangını söndürmek ve ceza infaz kurumundaki tutuklu ile hükümlülerin güvenliğini sağlamak için yasal mevzuat çerçevesinde gerekli müdahalenin yapıldığı" aktarılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Olaylara müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklu yaralanmış, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ü vefat etmiştir. Hadisenin soruşturulması için Adalet Bakanımız tarafından Adalet Bakanlığı müfettişleri ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kontrolörleri görevlendirilmiş, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Ceza infaz kurumunda kadın hükümlü/tutuklulara tecavüz edildiği iddiaları ve diğer asılsız ithamlar tamamen gerçek dışıdır." Açıklamada, olaylar sonucu ceza infaz kurumunun kullanılamaz halde tahrip edilmesi nedeniyle hükümlü ve tutukluların başka ceza infaz kurumlarına sevkinin sağlandığı bilgisine yer verildi.

Bakmadan Geçme