• Haberler
  • Güncel
  • Hataylı ev hanımları kışlık domatesi böyle saklıyor.. Tüm kış aynı lezzetinde kalıyor, asla küf yapmıyor! 

Hataylı ev hanımları kışlık domatesi böyle saklıyor.. Tüm kış aynı lezzetinde kalıyor, asla küf yapmıyor! 

Hasat dönemi başladı. Ev hanımları kışlık domates konservesi yapmaya başladı. Peki domatesler daha uzun süre nasıl saklanır? İşte Hataylı kadınların kışlık domatesi saklama önerisi.

Yazlık bir meyve olan domatesi kışın da aynı lezzetinde yemek mümkünmüş. Domates konservesinin ana vatanı olarak bilinen Hatay'da ev hanımları domatesi böyle saklıyormuş. Uygulandığında 6 aya kadar aynı lezzete sahip domatesleri muhafaza edebilirsiniz. İşte Hataylı köylü kadınların domates saklama tekniği. 

Wikihow.com'daki haberde domatesin saklanması hakkında, "Olgun domatesleri oda sıcaklığında tezgahınızda 1 haftaya kadar saklayın. Alternatif olarak domatesleri 2 haftaya kadar buzdolabında saklayın. Daha uzun süre saklamak için domatesleri bir saklama kutusuna koyun ve ardından 6 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayın." önerisinde bulunuldu.

DOMATESLERİ ODA SICAKLIĞINDA SAKLAYIN

Uzun süreli depolama için yeşil domates veya yetiştirilmiş domates kullanın. Domatesleri oda sıcaklığında bir haftadan fazla saklamak istiyorsanız doğru domates türüyle başlamanız gerekir. Uzun Bekçi Kış Deposu domatesi gibi uzun süre saklanacak domates çeşitlerini seçin. Bu çeşitler daha sağlıklıdır ve uzun süreli depolamaya daha iyi dayanır. Hala yeşilse herhangi bir domates çeşidini kullanabilirsiniz ve depoda beklediğinde olgunlaşacaktır.

MUHAKKAK BİR KUTUYA KOYUN

Kuru, yıkanmamış domatesleri bir saklama kutusuna koyun. Domatesleri saklamak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Yöntemlerden biri, bunları bir kutuya veya sepete koymak, ardından bu katmanla bir sonraki katman arasına gazete koymaktır. Bunları ayrıca, her domates için ayrı yerlerin olması gereken, konserve kavanozlarının geldiği bir kutuda da saklayabilirsiniz. Alternatif olarak, ayrı kağıt ambalajlı bir elma kutusu kullanın veya her domates için küçük bir gazete ambalajı yapın. Işığı dışarıda tutmak için kutuyu kapatın veya üzerini bir örtüyle örtün.

Hataylı ev hanımları kışlık domatesi böyle saklıyor.. Tüm kış aynı lezzetinde kalıyor, asla küf yapmıyor! 

6 AY SERİN VE KARANLIK ODA ŞARTI

Onları serin tutmak için bodruma veya bodruma koyun. Alternatif olarak bunları bir dolabın altına veya fazla kullanılmayan başka bir alana koyun. Bunları doğrudan güneş ışığından uzak tutun.
Özel not: Saklama tüyolarını uygularken şu, "Domatesleri olması gerektiği şekilde 24 - 48 saat ılık bir ortamda olgunlaştırın. Domates kullanmayı arzu ettiğinizde, onu sıcak ve güneşli bir yere çıkarıp bir veya iki gün olgunlaştırın. İçinde biraz kırmızı olan birini kullanın; yeşil olanları kutuda daha fazla olgunlaşmaya bırakın." önerisini asla unutmayın. 

Kaynak: Wikihow.com Derleme: Hakimiyet.com/*
 

Bakmadan Geçme