Hava destekli polis operasyonunda 30 şüpheli gözaltına alındı
İzmir genelinde sosyal medya üzerinden suç örgütlerini öven ve destekleyen paylaşımlar yapan kişilere yönelik geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Hava unsurlarının da yer aldığı çalışmalar kapsamında toplam 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yunanistan’da cezaevinde bulunan suç örgütü lideri S.S. ile örgütün yurt dışında bulunan diğer yöneticilerinin sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yürüttüğü belirlendi. Paylaşımlarda örgüte sempati kazandırmayı ve korkutucu imajı güçlendirmeyi amaçlayan içeriklerin yer aldığı, hatta çocukların suça özendirildiği ve örgüt lehine yönlendirildiği tespit edildi.
SAVCILIK TALİMATIYLA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Suç örgütlerini öven paylaşımlar ile destekleyici yorumların yayılmasını önlemek amacıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Bunun üzerine, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı değerlendirilen şüphelilere yönelik kent genelinde eş zamanlı operasyon kararı alındı.
41 ADRESE HELİKOPTER DESTEKLİ BASKIN
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Siber Suçlarla Mücadele ve Havacılık şubelerinden toplam 100 ekip, belirlenen 41 adrese sabah erken saatlerde operasyon düzenledi. Merkez ilçelerin yanı sıra Çeşme, Tire, Torbalı, Menemen ve Kemalpaşa’da yapılan eş zamanlı baskınlarda 30 şüpheli gözaltına alındı.